POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK-stjärnan uppvaktas utomlands – men säger nej

AIK:s Per Karlsson intresserar utländska klubbar efter en lyckad säsong. Men mittbacken vill inte lämna och hoppas nu AIK vill satsa på honom.
– Som det är nu har jag bara att jag ska vara kvar i mitt huvud, säger han.

Inför säsongen var han tredjevalet bakom Alexander Milosevic och Niklas Backman. När det nu återstår endast en match på året för AIK är Per Karlsson AIK:s hetaste mittback – trots värvningen av Daniel Majstorovic. Mycket har förändrats och succén i försvaret har lett till att klubbar tittat in 26-åringen.

I oktober avslöjade FotbollDirekt att belgiska Racing Genk följer Karlsson – och spelaren själv vet om att han har intresserat olika klubbar.

– Jag har hört lite rykten om lag som följer mig, från min agent. Men sen är det ju långt från rykte till bud. Som det är nu har jag bara att jag ska vara kvar i mitt huvud. Man får ta det när den dagen kommer. Jag har kontrakt här och det är här som huvudet är nu, säger Karlsson.

– Jag är ändå 26 år nu, så det finns vissa krav om jag ska byta liga. Men målet är ju klart fortfarande att flytta utomlands någon gång.

Hur ser du på din säsong i AIK i år?

– Det blir svårt att bortse från lagets prestationer och man är ju lite besviken över resultaten. Men jag själv har kommit tillbaka på ett bra sätt från ett år då jag inte spelade så mycket. Så det har gått bra personligen och det här blir ju ett kvitto på att man har nivån i sig.

Du känner att du tagit flera kliv framåt i utvecklingen?

– Ja, absolut. Framförallt har jag utvecklat sidor i mitt spel som tidigare varit till min nackdel. Mitt kreativa passningsspel, när jag ska hitta anfallarna, är en sådan sak.

Många såg dig som tredjevalet inför säsongen. Vad tänkte du själv?

– Jag visste om att det skulle vara så, eftersom de andra två (Backman och Milosevic) hade gjort det så bra. Samtidigt kommer man snabbt in i det och jag hade tur på någon annans bekostnad. Jag visste att jag skulle få chansen någon gång, och jag bestämde mig för att ”jag fan skulle ta den”.

Karlsson menar också att den tunga säsongen förra året har utvecklat honom.

– Även om man inte spelat så mycket på ett år, så lär man sig mycket på att man blir äldre. Man utvecklats trots allt och jag känner redan nu att jag är en myckt bättre spelare än det året vi tog guld, 2009.

Konkurrenssituationen som ni har i AIK, sporrar den dig?

– Jag tycker överhuvudtaget att när man har ett sådant talangfullt och bra lag runt om sig på träning så är det klart att man blir sporrad. Man vet i en konkurrenssituation att varje träning betyder något och det får en att vara vaken när det inte är match också.

Publicerad 2012-11-29 kl 13:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå