Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jönsson bäst på plan mot Norrköping: "Vi känner igen honom på rätt sätt nu"

Allsvenskan

HELSINGBORG. Upp och ner under hösten. Nu hoppas Helsingborgs IF att Rasmus Jönssons fysik ska vara på den stabila nivån att han kan fortsätta att leverera som han gjorde mot IFK Norrköping (3-1).
- Rasmus är väldigt, väldigt mycket Rasmus nu, sa Per-Ola Ljung efter matchen. 

1:42
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från HIF-Norrköping.

Det var inte bara för de två målen, utan Rasmus Jönsson hade många bra aktioner i vinsten mot IFK Norrköping (3-1) och blev vald till matchens bästa spelare. Det har dock tagit tid att komma till den här nivån.

- Jag är så jädra glad för Rasmus, och Wanderson också som har fyllt sin fotboll och sina prestationer med ett helt annat innehåll än han hade i höstas, sa Per-Ola Ljung på presskonferensen. 

Jönsson kom tillbaka till HIF i somras, efter varierande prestationer i både Tyskland och Danmark. Det är dock först nu som han fysiskt är där HIF vill att han ska vara. 

- Rasmus är väldigt, väldigt mycket Rasmus nu, och vi känner igen honom på rätt sätt nu. Han hade en höst med adrenalin där det flöt på de första veckorna. Han gjorde mål i premiären borta, han gjorde mål i premiären hemma, men mitt på hösten så var det rätt slitet för honom. Han har jobbat jättefint. Han har gjort den största insatsen själv, men sedan vill jag tro att vi har bra coacher omkring honom, inte minst med det fysiska, som har fått honom på rätt spår. 

ANNONS

Spelaren själv gjorde i dag två mål. Först efter en hörna, där han tog han om en skarv och med vänstern tryckte in bollen. Det andra målet var en djupledsboll där han petade bollen förbi målvakten och fick öppet mål. 

- Det är bara att löpa och jag fick bollen perfekt. Sedan får jag en liten touch på den, som jag tror ställer deras målvakt lite. 

Det första målet kom också i en period där HIF hade bra kontroll över Norrköping. Jönsson och de övriga offensiva spelarna hade också flera andra perioder där de skapade chanser mot ett tippat topplag. 

- Vi ville inte gå in med en mentalitet där vi skulle backa hem och bara försvara oss och spela 0-0. Vi kände att vi har så pass bra spelare att vi ska kunna gå ut och spela vårt spel och vinna matchen på våra kvalitéer. Kul att vi kan visa det, sa Jönsson. 

ANNONS
Publicerad 2019-03-31 kl 20:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto