Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

15 utgående kontrakt i Kalmar FF – inga förlängningar nära: ”November blir intensiv”

Foto: Bildbyrån.

Hösten har varit en succé för Kalmar FF, men de har ännu inte säkrat allsvenskt spel 2018. Därför har 14 spelares och en ledares kontraktsförhandlingar skjutits upp.

Kalmar FF har 35 spelare med A-lagskontrakt. Av de 35 har hela 14 spelare avtal som tar slut i vinter, vilket även är fallet för den assisterande tränaren Henrik Rydström. 

Många av de spelarna har dessutom haft viktiga roller i lagets fina höst, där endast Malmö FF och Djurgården har tagit fler poäng efter att den allsvenska serien vände. Åtta av spelarna fick speltid mot Jönköping senast, och då användes ändå inte Rasmus Elm, David Elm, Marko Biskupovic, eller Stefan Larsson. 

Några förlängningar eller besked om släppta spelare lär heller inte komma inom det närmaste. Sportchefen Thomas Andersson-Borstam förklarar varför. 

- Vi har bestämt i föreningen att vi måste vara helt säkra på vår serietillhörighet innan vi kommer till någon form av avslut inför nästa år. Just nu är det vi har fullt fokus på nu. Det är där vi är. Än så länge plockar vi inte ner några bollar eller kommer till några avslut.

Har det påbörjats några mindre diskussioner med några spelare?
- Man har en plan A och en plan B, men vi har inte blivit konkreta någonstans egentligen. Vi jobbar brett där. 

Kalmar FF ligger fyra poäng före Sundsvall och Jönköping, och därmed gör en seger i helgen att de spelar i allsvenskan även 2018. Även en förlust för antingen Jönköping eller Sundsvall är tillräckligt. 

Om något av de tre resultaten sker så påbörjas en process där många beslut ska tas under den kommande månaden, fram tills spelarna går på semester i december. 

- November blir en väldigt intensiv månad i så fall, att sätta allt på plats. Man vill sätta saker på plats innan man skiljs åt för semestermånaden, då vill man ha merparten av det befintliga klart. Det är väl grovplaneringen, sedan får vi se om vi lyckas med det. 

I en tidigare intervju med Fotbollskanalen har Andersson-Borstam sagt att de vill förlänga med Rasmus Elm. Brodern David Elm har haft problem att ta sig tillbaka efter huvudskadan, och har därför inte ens varit på bänken i allsvenskan sedan i juli. 

Melker Hallberg är på lån från Udinese, och enligt Andersson-Borstam är det i nuläget inga diskussioner med den italienska klubben om en förlängning. 

Filip Sachpekidis vill inte ge någon kommentar kring sitt kontraktsläge. Fotbollskanalen har också pratat med Biskupovic, Papa Diouf, Larsson, och Lucas Hägg Johansson. Samtliga säger att det inte har haft samtal med KFF, utan att det kommer när föreningen vet vilken division de är i 2018. 

- Jag stressar inte. Jag är öppen för allt. Jag kan stanna i Kalmar, jag kan stanna i Sverige, jag kan lämna Sverige, säger Diouf.

Till detta berättade nyligen Erton Fejzullahu i en intervju med Fotbolldirekt att hans ambition är att komma utomlands igen, men stängde inte dörren för en fortsättning. Kvar bland spelarna är Jonathan Ring, Philip Hellquist, Romário Marques, och de två unga försvararna Anton Maikkula och Adel Ziarat. De tre förstnämnda värvades in i somras, där Ring har tagit en startplats samtidigt som de två andra oftast har varit inhoppare. 

Henrik Rydström, återigen assisterande tränare i A-laget, är den ledaren som inte har avtal över nästa år.

- Jag har inte hört något från Kalmar FF och det förstår jag. Det har varit väldigt mycket i den prekära tabellsituationen som har varit.

- För min egna personliga del har jag varit tankemässigt mycket i hur vi ska kunna lösa det vi har. Det har inte varit tusen tankar på framtiden. 

Har du hört något från andra klubbar?
- Nej, aldrig. Jag tror jag sa förra året att min ambition är att vara huvudtränare, och om det inte är så att Kalmar FF någon gång tror jag har det som krävs så kommer jag aldrig klamra mig fast här. När jag summerar min tränarkarriär vill jag ha känt att jag testade mig fullt ut. Jag sätter väldigt mycket likhetstecken mellan mig och Kalmar FF och vill göra dem som förening bättre, men jag har också egna tankar om hur jag vill driva ett seniorlag.  

Det ska däremot inte saknas intresse för spelarna med utgående avtal. Vad Fotbollskanalen erfarar så finns allsvenskt intresse för minst ett par av spelarna, bland annat från klubbar som de senaste åren har varit på den övre halvan av tabellen.

Publicerad 2017-10-25 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons