16-årige supertalangens allsvenska drömdebut

"Nationella prov i svenska i morgon". 16-årige Melker Hallberg debuterade från start i allsvenskan. Och vilken succé - Hallberg låg bakom två av målen.

⁃ En drömdebut. Det kändes bra, hela laget gör en bra match. Nu ska jag hem och sova, jag har nationella prov i svenska i morgon klockan 08.10, säger Hallberg till FotbollDirekt.se.

Kalmar tog en viktig trepoängare när man på måndagskvällen besegrade Häcken med 3-1. Segern grundlades tack vare en bra första halvlek där lagets högerkant i kombination med ett bra presspel firade stora triumfer mot ett segt Häcken.
Abiola Dauda gjorde sin första match för säsongen från start och tackade med att göra tre mål.

– Det känns mycket bra, säger han till FotbollDirekt.se

Kalmar tog kommandot direkt från start.

Högerkanten med Melker Hallberg och ständigt överlappande Emin Nouri skapade lägen för hemmalaget. Samtidigt kunde man vinna boll i farliga lägen när Häcken drällde med bollen på egen planhalva. Första målet kom efter en högerhörna från Skjelvik. Daniel Mendes skarvade bollen vidare och Dauda kunde trycka in bollen från nära håll.
⁃ En intränad variant. Mendes ska komma där och skarva vidare. Jag kom perfekt där, säger Dauda till fotbollDirekt.se.

Andra målet kom sedan Melker Hallberg vunnit boll framför Häckens straffområde. Bollen gick till Dauda, som kunde avancera och bomba in 2-0 bakom chanslöse Källqvist.
I andra halvlek spelade Häcken upp sig något. Hisingslaget tilläts ha mycket boll, men skapade få riktigt heta lägen. Kalmar kunde i stället trycka in matchavgörande 3-0.

Återigen var det unge Hallberg som låg bakom målet. Han grävde fram bollen till Mendes vars skott räddades på mållinjen. Bollen gick dock ut till Dauda som kunde nicka in sitt tredje mål för kvällen.
Häcken försökte få kontakt men kom inte närmare än en reducering till 1-3 genom Tom Söderberg.