17-årige Söder sköt Göteborg till guldstriden i slutminuten

Det såg ut att gå mot ett oavgjort resultat. Då slog IFK Göteborgs inbytte 17-åring Robin Söder till och avgjorde matchen.

Robin Söder kom som 16-åring till Göteborg från Stenungsund. På söndagen sköt pojklandslagsspelaren tillbaka Göteborg i guldstriden. På kontring fick han bollen framför öppet mål och gjorde inget misstag. Djurgårdsspelarna skrek på offside men Martin Ingvarsson och hans linjedomare friade.

Situationen föregicks av en misstänkt handssituation i Göteborgs straffområde och mycket frustration riktades mot domaren Martin Ingvarsson från Djurgårdsshåll efter förlusten.
- Det var en solklar offside vid målet, säger Djurgårdsbacken Markus Johannesson i PPV.
- Det är väldigt mycket konstiga domslut, fortsätter han.

Matchen inleddes annars med bra Djurgårdsspel och de fick utdelning i den 37 minuten när Jan Tauer nådde högst på en hörna.

Men ledningen höll sig inte länge. Direkt efter avspark uppstod en närmast parodisk situation i Djurgårdens straffområde. Toray kolliderade med en back och liggande lyckades han inte få tag på bollen som istället damp ner framför Niclas Alexandersson som kunde kvittera.
- Det var ett väldigt viktigt mål, säger IFK-backen Adam Johansson.

I andra halvlek jämnades spelet ut men en 17-åring gjorde skillnaden i dag. 2-1 till Göteborg som hakar på toppstriden.

Publicerad 2008-07-12 kl 18:09