Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Se långskottet som räddade Falkenberg kvar i allsvenskan

Superettan

Sirius tog ledningen i det allsvenska kvalet - men Falkenberg kvitterade till 1-1 på ett långskott. Ett mål som säkrade kontraktet för FFF.
– Det känns fantastiskt, säger tränaren Hasse Eklund till TV12.

Foto: TT

Förra spelåret slutade med att Dan Keat nickade in Falkenbergs enda mål mot Mjällby. Det gav den poäng som klubben behövde för att säkra sin allsvenska status då.

- Det var ett liknande läge, säger 28-åringen. Jag vet inte varför jag dyker upp i sådana här situationer.

Efter en svag första halvlek kom FFF upp i en mer normal nivå i andra. Vikarierande lagkaptenen Keat fick iväg ett jätteskott i 56:e minuten. 1—1-kanonen for in via stolpen.

- Bollen kom fint till vänsterfoten och jag fick en bra träff. Det blev som det blev. Det är härligt för klubben och för staden. Vi har lagt ner så mycket hårt arbete, säger Dan Keat.

Annons

1—1 betyder att Falkenberg stannar i högsta serien tack vare fler mål på bortaplan i kvalet mot Sirius.

Dan Keat var given i startelvan ifjol och under de första två tredjedelarna av denna säsong. Men i höst har den grovjobbande mittfältaren mest varit avbytare.

- Det är alltid frustrerande att sitta på bänken, speciellt när man inte är van vid det. Men jag visste att min chans skulle komma förr eller senare. Nu blev det inte förrän i sista matchen, säger han och skrattar.

Arabas puss
Hakeem Araba, den väldige engelsmannen som öste in mål i våras, går förbi och ger nyzeeländaren en blöt puss på kinden.

Dan Keat skrattar igen.

Hans kontrakt går ut nu.

- I kväll ska vi bara njuta av det här. Sedan får vi se vad som händer när min agent pratar med klubben. Men det finns absolut en möjlighet att jag stannar.

Annons

Sirius fick den tidiga ledning på Falkenbergs IP som de behövde när Andreas Eriksson sparkade in 1—0 till bortalaget efter Stefan Silvas hörna.

Gästerna ledde välförtjänt i paus, men i andra halvlek skärpte sig Falkenberg.

"Risk att tappa"
- Det känns fantastiskt kul att ett lag som Falkenberg med små ekonomiska resurser och satsning på egna talanger och lokala förmågor kan behålla platsen i allsvenskan. Vi har varit uträknade många gånger och alla har inte tagit oss på allvar. Men ändå lyckas vi med lite tur klara oss kvar till slut, säger FFF-tränaren Hans Eklund.

Kollegan Kim Bergstrand i Sirius:

- Vi har inte förlorat på länge, inte heller någon av kvalmatcherna. Ändå står vi här som förlorare. Nu är det stor risk att vi tappar ett par av topparna i det här laget. Vi kommer att få bygga om lite, men på sikt tror jag att Sirius har alla möjligheter att gå upp i allsvenskan, med lite starkare ekonomi och en bättre arena.

Annons

Falkenberg: Martler  - Sjöstedt, Karlsson, Joza, Johansson, Eriksson – Wede, Keat, Carlsson – Nilsson, Donyoh.

Sirius: Andersson – Andersson, Hopkjins, Pehrsson, Larson – Skoglund, Silva, Gustafsson – Eriksson, Ogbu, Sarfo.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2015-11-08 kl 20:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto