18-åring tog AIK till kvartsfinal i cupen

AIK är i kvartsfinal efter en ny uddamålsvinst. Hjälte blev 18-årige Viktor Lundberg som gjorde matchens enda mål. IFK Göteborg och Örebro vann stort och Gefle skickade Djurgården ur cupen.

AIK inledde piggast och hade mycket boll inledningsvis. Redan efter åtta minuter fick de utdelning då 18-årige Viktor Lundberg slog till på ett inlägg och satte 1-0. AIK var starkast och gick till halvtidsvilan med en rättvis ledning.

Andra halvleken var ingen underhållande tillställning. Det skapades lite och inget av lagen såg ut att vara på väg mot något mål. Sirius hade ett par bra initiativ, AIK fick kämpa för att behålla ledningen. Det gjorde de också matchen ut och nu blir det kvartsfinal för Solna-laget.

Sirius – AIK 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 (8) Viktor Lundberg

Domare: Martin Strömbergsson

Publik: 5 083

Landskrona inledde piggt mot IFK Göteborg. Men bollinnehavet avtog och i 34:e minuten tog istället gästerna ledningen efter mål av Pontus Wernbloom. Bara sex minuter senare kom nästa tunga bakslag för Landskrona då IFK fick en straff sedan hete Wernbloom gått omkull. Kall straffexekutor var isländske mittbacken Ragnar Sigurdsson. 2-0 till IFK i halvtid var inte helt rättvist. Men göteborgarna var mycket effektiva i avsluten. I 77:e minuten gjorde Selakovic 3-0. Landskrona kvitterade strax därpå men bara minuter senare släckte Selakovic skåningarnas gnutta av hopp genom att göra sitt andra mål för kvällen.

Landskrona BOIS – IFK Göteborg 1-4 (0-2)

Mål: 0-1 (34) Pontus Wernbloom, 0-2 (40) Ragnar Sigurdsson (straff), 0-3 (77) Stefan Selakovic 1-3 Pär Cederqvist (79), 1-4 (84) Stefan Selakovic

Domare: Johan Hamlin

Publik: 2 082

Gefle var det starkare laget på Strömvallen. Framförallt i första halvlek. På en knapp kvart hade norrlänningarna jobbat fram tre hörnor – och på den tredje kom utdelningen. 19-årige Marcus Hansson nickade in ledningsmålet på en retur. Djurgården hade svårt att skapa chanser och halvtidsresultatet var rättvist.

I andra halvlek arbetade sig Djurgården in i matchen, men de hade svårt att skapa målchanser. Det bästa läget hade tidigare Gefleanfallaren Johan Oremo. Efter slarv i hemmalagets försvar blev han serverad av motståndarmålvakten Mattias Hugosson. Men Oremo slarvade bort bollen och därmed målchansen. Resultatet höll sig matchen ut och Gefle är klara för kvartsfinal.

Gefle – Djurgården 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 (14) Marcus Hansson

Domare: Fredrik Lundberg

Publik: 1 221

Det var unga segerregissörer i Mjällby som gjorde Hammarbykrisen allt djupare. 22-årige Adam Berner gjorde 1-0 redan efter 13 minuter. Bara minuter senare hittade 21-årige Erton Fejzullahu anfallskollegan Markus Ekenberg som placerade in tvåan. Men det skulle bli mer innan halvtidsvilan. Efter en dryg halvtimme satte Fejzullahu 3-0 på straff efter att Berner blivit nedriven.

Men Hammarby kom tillbaka starkt. Charlie Davies och Louay Chanko stod för ett varsitt mål och plötsligt var det match igen. Men Hammarby nådde inte ända fram. Istället punkterade 22-årige inhoppare David Löfquist matchen på stopptid – framspelad av Fejzullahu.

Mjällby AIF – Hammarby 4-2 (3-0)

Mål: 1-0 (13) Adam Berner, 2-0 (15) Marcus Ekenberg, 3-0 (33) Erton Fejzullahu (straff), 3-1 (64) Charlie Davies, 3-2 (73) Louay Chanko, 4-2 (92) David Löfquist

Domare: Daniel Stålhammar

Första halvlek slutade mållös på Behrn Arena i Örebro. Men det fattades inte chanser. Marcus Olsson i Halmstad hade två bra lägen och Anselmo provade avslut, men Peter Westman i Örebros mål var bra. I Örebro var Marcus Astvald närmast med en klockren ribbträff, men överlag var Halmstad något bättre.

I andra fortsatte Halmstad trumma på och de skapade ett par chanser. Peter Westman räddade Örebro gång på gång. Men det var hemmalaget som gjorde matchens första mål. Amerikanen Alejandro Bedoya tog tillvara på ett perfekt inlägg från Emra Tahirovic. Bedoya tog ner bollen på bröstet och dundrade in den på halvvolley. Pigge Tahirovic punkterade själv matchen genom att sätta både 2-0 och 3-0.

Örebro – Halmstad 3-0 (0-0)

Mål: 1-0 (75) Alejandro Bedoya, 2-0 (85) Emra Tahirovic, 3-0 (90) Emra Tahirovic

Domare: Magnus Ahlsén

Publik: 1 667

Publicerad 2009-05-13 kl 21:43

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.