POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

18-åringen misstänkt för knallskottet: "Kommer från samma ställe"

Allt pekar på att 18-åringen som stormade planen även kastade in knallskottet.
- Det kommer ungefär från hans plats, säger supporterpolis Henrik Qvist till fotbollskanalen.se.

Innan HIF-målvakten Pär Hansson angreps med ett slag eller en knuff detonerade en smällare några meter ifrån honom på Swedbank Stadion. Polisen granskar som bäst videomaterialet och det mesta tyder på att samma person ligger bakom båda händelserna.

- Vi kan inte säga det med 100 procents säkerhet, utan vi får avvakta med vår bedömning lite till, säger supporterpolisen Henrik Qvist till fotbollskanalen.se.

Enligt honom hivas dock föremålet in från samma del av klackläktaren som 18-åringen stod på, ihop med andra så kallade risksupportrar.

- Ja, det tycker vi oss kunna se, säger Qvist.

Många har i efterhand reagerat på att 18-åringen så, till synes, enkelt kunde forcera raden med publikvärdar och ta sig in på innerplanen. Utan att någon försökte stoppa honom. En teori som kommit till fotbollskanalens kännedom är att andra åskådare ska ha reagerat på knallskottet och tvingat ned honom från läktaren.

Men det scenariot förefaller inte sannolikt, anser Henrik Qvist.

- Det ger jag inte mycket för. Vi uppfattar det som att han står ihop med kamrater, där alla verkar vara med på noterna och där ingen motsätter sig hans agerande, säger Qvist.

Att leda i bevis vem som kastade knallskottet kan få stor betydelse för det rättsliga efterspelet. Det var på grund av den incidenten som matchen bröts - och såväl Malmö FF som tv-bolaget Canal Plus vill genom en civilrättslig process stämma gärningsmannen bakom dådet.

Publicerad 2011-05-26 kl 15:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå