POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

18-åringens ursäkt: "Jag skäms och har ångest hela tiden"

Han stormade Skånederbyt, gav sig på Pär Hansson och skapade en av svensk fotbolls största skandaler.
- Jag skäms och har ångest hela tiden, säger 18-åringen till Sport-Expressen.

I en exklusiv intervju med Sport-Expressen berättar MFF-anhängaren om sin bakgrund som så kallad risksupporter, och vilka tankar som egentligen for genom hans huvud när han valde att forcera linjen av publikvärdar för att konfrontera HIF-keepern Hansson.

- Jag har inte riktigt fattat det själv ens förrän nu. Jag blir arg och tar mig in. Jag skäms. Och kan bara säga att det var idiotiskt gjort, säger 18-åringen till Sport-Expressen.

Dygnen efter händelsen har varit kaotiska. Enligt 18-åringen har ett flertal hot riktats mot honom och hans familj. Polisen har tvingats patrullera bostadsområdet för att kunna garantera deras säkerhet.

- Jag fick dagen efter matchen ett sms där det stod: "Din son ska dö". Det går inte att förklara hur fruktansvärt det känns för en förälder. Vi har legat här i var sin soffa med kläderna på och väntat på om någonting skulle hända oss, säger mamman till Sport-Expressen.

18-åringens pappa förklarar att han sovit med skorna på och mobilen redo, om någon trots allt skulle lyckas att bryta sig in i hemmet under natten. Som en säkerhetsåtgärd har familjen packat flera väskor för att snabbt kunna förflytta sig om så krävs.

Ändå betonar de att de inte är ute efter att fiska sympatier eller att folk ska tycka synd om dem. Föräldrarna till 18-åringen säger sig stå bakom sin son, men ber om ursäkt för allt som hänt.

Själv är han djupt ångerfull och skriver i ett öppet brev att det känns som att ”livet är slut” och att han djupt ångrar det han ställt till med. Tillvaron som firmamedlem lovar han att lämna.

- Jag har skickat en skriftlig ursäkt till Malmö FF och deras vd ringde upp mig och sa att det enda jag i nuläget kan hjälpa till med är att säga till mina kompisar att inte göra liknande fasoner. Och det kommer jag att säga personligen till dem. Jag har inte varit i kontakt med dem efteråt och jag kommer inte att komma tillbaka till de kretsarna, men jag kommer att prata med dem, säger 18-åringen till Sport-Expressen.

Publicerad 2011-05-29 kl 14:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå