Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

19 personer nu identifierade efter skandalen

Foto: SCANPIX.

Nästa

Avbryt
Försök igen

HIF fortsätter med arbetet efter läktarskandalen.
På tisdagen meddelade man att 19 personer nu identifierats.
- Många av dessa var tidigare kända av oss men inte speciellt för denna typ av brottslighet, säger Sven Holgersson, lokalpolischef i Helsingborg till klubbens hemsida.

En grupp maskerade personer tog sig in på planen, attackerade Jordan Larsson – och gav den allsvenska säsongen en becksvart sorti. Bilderna från Olympia går inte att beteckna annat än som en skandal av stora mått.

Till följd av incidenten beslutade sig Svensk Elitfotboll att sjösätta en haverikommission som innan jul hoppas kunna komma med en rapport kring vad som gick snett. Samtidigt fortsätter Polisen och Helsingborgs IF arbetet med att identifiera de personer som tog sin in på planen. Ett antal personer har redan belagts med tillträdesförbud och på sin hemsida skriver HIF nu att man identifierat ytterligare personer som nu kommer att förhöras av polis. Totalt har man fått fram identiteten på 19 personer.

- Många av dessa var tidigare kända av oss men inte speciellt för denna typ av brottslighet. Det blir nu åklagare som tar ställning till åtal och till av polisen sökta tillträdesförbuden, säger Sven Holgersson, som är Lokalpolischef i Helsingborg, till klubbens hemsida.

Personerna är misstänkta för bland annat våldsamt upplopp.

Fortsatt finns det ett antal personer som tog sig in på planen den aktuella kvällen som fortsatt inte har identifierats.

- Men vi har gott hopp framöver att få fram vilka även dessa är. Jag vill betona att vårt samarbete med Helsingborgs IF varit mycket gott, säger Sven Holgersson.

Klubbdirektören Mats-Ola Schulze säger att personerna nu kommer att stängas av ”så snart det är möjligt”.

I klippet ser ni situationen där publiken attackerar Jordan Larsson.

Publicerad 2016-12-13 kl 18:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons