2-0 till Assyriska. DIF på väg ur Allsvenskan

19:15
Assyriska-Djurgården 2-0
1-0 38' Dennis Östlundh
2-0 47' Göran Marklund

Assyriska har 1-0 efter att Dennis Östlundh nickat in bollen från nära håll efter 38 minuter.

Målet var rättvist då hemmalaget pressat på från start och Djurgården har stora problem med konstgräset.

Petter Furuseth har kommit runt ett antal gånger på högerkanten och slagit in inlägg.

Hemmalaget fick dock Stefan Batan skadad efter en kvart och Djurgården fick se Toni Kuivasto kliva av efter 36 minuter. Han ersattes av Jan Tauer. Mittbacksplatsen tog dock Patrik Haginge.

Mattias Jonson är skadad igen i Dif. Han ersätts av Boyd Mwila. Han lär vara spelklar till returen på söndag.

Yosif Auyba ersätter skadade Petter Gustafsson.

I den andra halvleken gör Assyriska 2-0 på Djurgården! Tveksamt försvarsspel igen av mittbackarna i blåränderna gör att Göran Marklund kan trycka dit 2-0 för hemmalaget.

I den 60:e minuten räddar Assyriskas mittback Filip Bergman ett djurgårdsskott på mållinjen. Djurgården fick en frispark precis vid straffområdslinjen och efter mycket gröt bara någon meter framför mål var stockholmarna en tå ifrån att reducera.

Assyriskas mittback Pierre Bengtsson byts ut i 72:a med en misstänk sträckning. Men det känns som om det ska mycket till för att Djurgården ska kunna utnyttja något av att Bengtsson gått ut. In kommer istället gambiern Conateh.

Hemmalaget backade hem under slutet av matchen, men Djurgården producerar inte mer än några hörnor eller lite långbollar. Superettanlaget ser ut att ha väldigt enkelt för Allsvenska Djurgården. Men det ser ut att bli ombytta roller till nästa säsong. Djurgården är alltså på väg ur allsvenskan och upp kommer istället Assyriska.

Stockholmslaget måste förändra mycket i sitt spel för att ha någon chans i returen på söndagen på Stockholms stadion.

Djurgården: Touray - Ceesay, Johannesson, Kuivasto, Tauer - Rajalakso, Haginge, Ekong, Youssef - Mwila, Dahlberg

Returen spelas på söndagen 16:45.

Publicerad 2009-11-04 kl 21:09