POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

28-årige mannen nekar till brott: "På sannolika skäl misstänkt för dråp"

Foto: TT

En man sitter anhållen på sannolika skäl för dråp.

En 28-åring har gripits på sannolika skäl misstänkt för dråpet på den 43-årige djurgårdssupportern. Mannen erkänner delaktighet i händelsen och kom självmant till polisen i Helsingborg.

- Men han nekar till brott, säger hans försvarsadvokat till Kvällsposten.

Innan söndagens match mellan HIF-Djurgården misshandlades en 43-årig fyrbarnspappa till döds vid Kärnan i centrala Helsingborg. På måndagskvällen gick en 28-årig man in till polisen i Helsingborg och överlämnade sig. Nu är han på sannolika skäl misstänkt för dråp.

-Efter förhöret så anhölls han 00.34 inatt på sannolika skäl misstänkt för dråp, säger säger Kenneth Andersson, inre befäl på krimjouren i Helsingborg till TV4.

28-åringen har gjort vissa medgivanden angående sin inblandning. Hans namn har figurerat tidigt i utredningen, bekräftar kammaråklagare Eleonora Johansson under tisdagens presskonferens.

- Den här personen har figurerat i utredningen sedan i söndags, vi har känt till och varit intresserade av honom. Jag har fattat beslut om att anhålla honom och jag kan säga så mycket att denna person tar ett visst ansvar för det som inträffat, säger hon till TT.

- Rubriceringen dråp kan ändras under dagen, säger Johansson.

Istället för dråp kan det komma att ändras till grov misshandel och vållande till annans död.

Varför mannen självmant har tagit kontakt med polisen vill åklagaren inte kommentera.

- Jag kan inte ge ett större svar i den delen. Han är känd av oss sedan tidigare på grund av sitt intresse för fotboll, säger Eleonora Johansson.

Enligt mannens advokat Stefan Rosell nekar mannen till brott, men erkänner delaktighet i händelsen.

- Jag kan inte säga mer att han förnekar brott och han är precis som alla andra förkrossad över det som har inträffat. Det är därför han själv har kontaktat polisen, för att bidra med de uppgifter han kan i utredningen. Han tillstår delaktighet i händelsen, säger han till Kvällsposten på nätet.

 

Mannen, som är från Helsingborgsregionen, är tidigare dömd för brott.

- Men det är bara bagateller och det är gammalt, säger Kenneth Andersson, inre befäl på krimjouren i Helsingborg till TT.

 

Polisen har tidigare uppgivit till TV4 att det inte rör sig om ytterligare misstänkta.

Helsingborgs IF:s sportchef Jesper Jansson tycker att det känns bra att en misstänkt är gripen.

- Förhoppningsvis kan man få lite svar på orsaken och hur tankarna går i en sådan killes eller mans huvud som kanske kan hjälpa oss i den fortsatta kampen mot det här, säger han till TT.

Henrik Berggren, vd för Djurgården, är också lättad.

- Det är klart att det är skönt att någon grips, givet att det är rätt person som har gjort det här hemska. Men det hjälper ju inte hans familj, säger han enligt TT.

Publicerad 2014-04-01 kl 16:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå