Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

45 spel och över 40 000 kronor satsades – ex-allsvenske spelaren nekar: ”Absolut inte gjort det här”

7v

Stora summor pengar på ett stort antal konton satsades på att Kalmar-Elfsborg.
Den åtalade spelaren håller med om att det ser problematiskt ut – men nekar.
- Jag har absolut inte gjort det här, säger spelaren i förhör.

Under onsdagen lät kammaråklagare Staffan Edlund meddela att han beslutat sig för att åtala fyra personer, varav en är en tidigare allsvensk spelare, för givande eller tagande av muta. Det rör dels händelser i en division tre-serie, men även matchen mellan Kalmar och Elfsborg som spelades våren 2019. Av polisens förundersökning framkommer att de två personer (varav en är en futsalspelare med meriter från det svenska landslaget) som står åtalade för givande av muta alternativt medhjälp till givande av muta ordnade fram ett lån till spelaren, på flera hundra tusen kronor. Enligt polisen kopplas lånet till spelaren och hans insats i den aktuella matchen.

ANNONS

Av förundersökningen framgår att 45 olika spel lades av de två personerna eller från konton kopplade till deras närstående, dagarna efter att lånet undertecknats. Enligt polisen handlar det om insatser på runt 40 000 kronor, spritt över ett stort antal olika konton. Många har också kombinerat samma spel på den allsvenska matchen med en och samma match i division 3. En annan spelare med landslagsmeriter från futsal-landslaget tillhörde en av klubbarna i den matchen. Den mannen står åtalad för tagande av muta vid sex tillfällen.

Den ex-allsvenske spelaren nekar dock kraftfullt till att han skulle ha ställt upp på att göra någon motprestation i den allsvenska matchen. Lånet var till för att komma ur hans allvarliga spelproblem.

- Absolut inte… svarar mannen på frågan om han utfört någon motprestation för att få pengarna.

- Det är nytt för mig…jag har inte… jag är fotbollsspelare och jag…. har absolut inte gjort nått sånt här.

På frågan om han anser det vara en slump att personerna som ställde upp med lånet tjänat stora pengar på matchen svarar han:

ANNONS

- Jag kan inte svara på vad det är, för jag har inte gjort nånting, jag vill inte…. jag tycker det är fruktansvärt och helt enkelt… jag va…. ta bort alla jävla sidor som finns i hela Sverige… Ta bort allt…

Till Borås Tidning förklarar kammaråklagare Staffan Edlund bakgrunden till att misstankarna kom till.

- Ursprunget till utredningen var att ett antal spelbolag, oberoende av varandra, kom in med anmälningar till polisen. Man hade sett konstiga spelmönster kring den här matchen, säger han till tidningen.

I dag är straffet för "tagande av muta" böter eller fängelse i max två år. Samtidigt kan det också bli ett som lägst sex månader och som högst sex år långt fängelsestraff om brottet bedöms som grovt. 

Publicerad 2020-12-03 kl 12:30
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto