Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

90-tals-boom i allsvenskan

90-talisterna har gjort sitt intåg i allsvenskan och blir allt fler. Något som naturligtvis gläder förbundskaptenen för P19-landslaget Roland Larsson.

- De har kvalitéer att vara med och konkurrera i allsvenskan. 90:orna är en bra kull, säger Larsson till FotbollDirekt.se.

Spelare som Hammarbys Marcus Törnstrand, Jakob Johansson, Robin Söder (båda IFK Göteborg), Rasmus Jönsson (Helsingborg), Miiko Albornoz (BP) och Mervan Celik (Gais) är bara några talanger som redan fått en hel del speltid i allsvenskan och väntas ta nästa kliv kommande säsong. Förbundskaptenen Roland Larsson har basat över landslagen födda 1983, -84 och -87. Men årets P19-kull är det något extra med.

- Klart att jag har haft spelare som varit framme tidigt och spelat i allsvenskan, men så här många har jag aldrig haft. Det är i alla fall min känsla. Det är väldigt många spelare som har slagit sig in eller är på väg att etablera sig.

Vad betyder det för deras utveckling att spela i allsvenskan? - Naturligtvis är det jättebra. De får spela matcher som har stor betydelse och spela mot spelare med mycket större erfarenhet.

- Det är glädjande att många får chansen och det kommer gynna svensk fotboll på sikt.

Senare under 2009 väntar EM-kval för P19-landslaget där Sverige kommer möta Schweiz, Belgien och Irland. Gruppettan går vidare till slutspeletet i Ukraina i juli.
- Det är väldigt tufft och det var länge sedan som Sverige gick vidare. Samtidigt är det en jämn grupp och med lite flyt och med killarna i bra form så kan det gå. Det ska bli intressant att åka runt och kolla på spelare nu i vår, säger Larsson.

Publicerad 2009-02-19 kl 14:28