Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Abdullahi: "Vill hjälpa Blåvitt tillbaka till toppen och spela i Europa"

Allsvenskan

GÖTEBORG. IFK Göteborg har spetsat anfallsbesättningen med Suleiman Abdullahi, 25.
Efter ett stort intresse från europeiska klubbar har "Manni" redan hittat rätt.
- Jag hade några valmöjligheter, men jag valde Blåvitt. Det är bra, säger 25-åringen till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Han har mött stjärnor som Timo Werner, Achraf Hakimi och Jadon Sancho. Spelat VM-kval och i Bundesliga. Suleiman Abdullah har redan samlat på sig ett gediget fotbolls-cv. Nu är han klar för allsvenskan och IFK Göteborg.

- Jag kom hit för att det är en stor klubb. Jag har hört en del om laget, så då bestämde jag mig för att komma hit. Jag vill hjälpa de andra i laget, säger Abdullahi till Fotbollskanalen.

Anfallaren ansluter på en fri övergång och har skrivit på ett avtal över säsongen 2025. Men det saknades knappast intresse för hans underskrift.

- Nej, men jag bestämde mig för att komma hit. Jag hade några valmöjligheter, exempelvis i Schweiz och Tyskland, men jag valde Blåvitt. 

ANNONS

Varför?
- Jag kommer hit för att vi ska hjälpa varandra för att ta laget upp till toppen igen. Kanske kan vi spela ute i Europa också.

Abdullahi kommer från Bundesliga-klubben Union Berlin, men har senast varit utlånad till Braunschweig i andradivisionen. I den förstnämnda klubben spelade han tillsammans med svensken Sebastian Andersson.

- Ibland pratade vi om klubbarna här i Sverige, att de är bra och så där. Om jag möjligtvis skulle kunna spela här, och så vidare. Och, nu är jag slutligen här! Det är bra, berättar anfallaren och fortsätter:

- Jag hade en bra tid i Norge och Viking (2015-2016) också. Jag känner till den skandinaviska fotbollen, vilket är bra nu när jag kommer hit. Vädret var sådär, men det är samma överallt. Det är inga problem.

Vid intervjumikrofonen ger Abdullahi inledningsvis ett blygt intryck. Blåvitts nye chefscoach, Stig Torbjörnsen, menar att nigerianen är en familjär person. Något han själv instämmer i.

ANNONS

- Jag är väldigt tillbakadragen men ändå en självsäker person. Även om jag är ganska tillbakadragen så är jag social av mig. Jag gillar att vara med min familj, men religionen är också viktig för mig. Jag ber varje dag, fem gånger om dagen. Det är flera i laget som är muslimer, tre eller fyra spelare. Det är vanligt.

Suleiman Abdullahi presenterades av Blåvitt i tisdags, och gjorde under torsdagen sin första kollektiva träning med sitt nya lag. När övergångsfönstret öppnar, den 15:e juli, är han tillgänglig för match. Detta trots att han inte spelat i tävlingssammanhang på över ett år.

- Det var min andra träning i dag. Eller, jag har tränat på egen hand en gång innan, så det var min första träning med laget i dag. Den gick bra, allting var bra.

Är du i slag för att spela direkt när du får?
- Ja, jag är absolut redo. Redan i dag och i morgon är jag redo.

ANNONS

Suget efter att få spela fotboll igen går inte att ta miste på hos Suleiman "Manni" Abdullahi. 

- De kallar mig "Manni". De kallade mig det i Braunschweig, men i Norge kallade de mig för "Sulle". De i Blåvitt kallar mig för "Sulle", säger han. 

Vilket föredrar du?
- Manni!

IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre om sitt nya anfallsförvärv: 

- En kraftfull powerforward. Bra i djupled, stark och vet var målet står någonstans, säger Stahre.

Vad har ni för förhoppningar på honom?
- Vi hoppas givetvis att han ska hjälpa oss till framgång. Som alltid, så har vi höga förhoppningar, men samtidigt lite tålamod eftersom att det var länge sedan som han spelade. Men ett par veckors träning här så är han nog startredo. 

När tror du att han kan vara fysiskt redo för spel?
- Det vet jag inte. Det är väl en sak att vara tillräckligt redo för att spela och vara bra, och en annan sak att vara i toppform. Vi vet ju att det kan gå snabbt, så vi hoppas i alla fall att han kan vara uttagningsbar i matchen mot Mjällby (den 17 juli), säger Mikael Stahre.

ANNONS
Publicerad 2022-06-30 kl 14:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto