Abraham poängräddare - med första målet på fem månader: ”Var ett tag sen”

GÖTEBORG. IFK Göteborgs Sargon Abraham kvitterade BK Häckens ledning i första halvlek. Målet räddade en viktig poäng till Blåvitt i bottenkampen.
- Det var ett skönt mål som betydde mycket, säger 29-åringen till Fotbollskanalen.

Se höjdpunkter från matchen i Sporten.

Sargon Abrahams säsong har precis som IFK Göteborgs gått upp och ned. I segermatchen mot Helsingborgs IF innan uppehållet fick han starta för första gången på nästan tre månader.

I måndagens derby mot BK Häcken fick han chansen från start på nytt. Han tackade och tog emot genom att göra IFK Göteborgs kvittering till 1-1 i 18:e minuten, då han höll sig framme och rakade in bollen.

- Det var ett skönt mål, säger Sargon Abraham.

1-1 blev också slutresultatet i derbyt. Blåvitt tog en poäng som kan visa sig bli väldigt betydelsefull i kampen om nytt kontrakt. IFK Göteborg är nu fyra poäng före Kalmar FF, som ligger på kvalplats.

- Målet var viktigt för oss. Det betydde att vi tog en poäng. Alla poäng är viktiga. Vi behöver alla poäng vi kan få. Det är bättre att vara fyra poäng före än några poäng efter, säger han.

Målet var hans blott andra allsvenska mål denna säsong. Det första kom mot Mjällby den 22 juni, alltså för nästan exakt fem månader sedan. Även då räddade han en poäng till Blåvitt.

- Det är alltid skönt att göra mål. Det var ett tag sen jag gjorde ett. Men det är inget som jag tänker på, säger Sargon Abraham.

På söndag möter IFK Göteborg Östersunds FK på bortaplan. Seger där och de blåvita har säkrat en biljett till allsvenskan 2021.

Publicerad 2020-11-24 kl 07:00