Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
31v

"AC" i träning med MFF - men ännu ingen ny tränare: ”Jobbar så hårt vi kan”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Det kan dröja till efter tränaranställningen innan det kommer besked kring fler nyförvärv och förlängningar i Malmö FF.
- Vi tittar på alla positioner och alternativ, men det är nog viktigt att han är med, säger Daniel Andersson.

Efter två träningslediga veckor var Malmö FF tillbaka i träning i dag. Det var fortfarande tillfällige huvudtränaren Daniel Andersson som styrde, och ingen ny huvudtränare är anställd. 

- Vi jobbar så hårt vi kan med det, att få det klart så snabbt som möjligt. 

Kan det bli något klart inom de närmaste dagarna?
- Vi jobbar på, sen får vi se. 

En av de som var på plats var Anders Christiansen, som därmed gjorde sin första träning med MFF efter flytten tillbaka. Han hoppas kunna spela mot Molde nästa vecka. 

- Fint att vara igång igen. Första träningen är alltid kul att se spelarna igen, få bollkänslan, få upp pulsen, säger Christiansen. 

- Det var ju fantastiskt lyckat förra gången. En fin spelare som tillför något som vi inte riktigt har, fyller Andersson i.

När det gäller fler nyförvärv så kan det ta lite längre tid på grund av att MFF vill att den nya tränaren ska vägleda där. 

- Det kan vara små variabler hur man vill spela. Då blir spelartyperna viktiga utifrån det. Därför vill man nog avvakta. Sedan tittar vi på alla positioner och alternativ, men det är nog viktigt att han är med.

Hur går det med kontraktsdiskussionerna (Fredrik Andersson 2018, Alexander Jeremejeff 2019, Mattias Svanberg 2019)?
- De är lite på is. Jag tror att de spelarna också vill se vad en ny tränare säger, hur de hamnar i den hierarkin sen. Det är rätt förståeligt. 

Däremot var det ett antal spelare som saknades eller inte gick för fullt på dagens träning. Carlos Strandberg, Isak Ssewankambo, och Franz Brorsson är lediga till och med torsdag på grund av U21-landslagsspel, och även Laorent Shabani och Pavle Vagic har varit på U-landslagsspel. Arnor Traustason spelar med Islands landslag i VM.

Tidigare långtidsskadade Andreas Vindheim gjorde i dag sluttesterna, enligt fysioterapeuten Jesper Robertsson. 

- Han hade nog kunnat träna för fullt i dag, men vi ville checka av de sista boxarna. Annars går han in i full träning i veckan och lämnar rehabtiden. 

Allt är bra med tidigare skadade Egzon Binaku och Johan Dahlin. Mattias Svanberg tog det lugnare i dag, och det gjorde även Fouad Bachirou och Rasmus Bengtsson. Bachirou har bra funktion, men då det tidigare har blivit lite problem så tar dem det lugnare. Bengtsson har haft en nervretning i vaden och där vill inte MFF stressa.

MFF har sin nästa match onsdag nästa vecka, då en träningsmatch mot Molde. De hoppas kunna spela den matchen på Stadion.

Publicerad 2018-06-11 kl 12:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons