Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Accam – Helsingborgs Europajoker

Han kan vara spelklar för HIF i oktober - och då hinna vara med i de eventuella Champions League- eller Europa League-matcherna.
– Vi kan ha nytta av honom i internationella matcher, säger tränaren Åge Hareide.

I går gjorde David Accam debut för Helsingborg. Nyförvärvet från Östersund spelade den första halvleken i träningsmatchen mot Sunderland – och stod för en godkänd insats på yttermittfältet.

– Första gången man spelar med ett lag är det alltid lite svårt. Jag vill så mycket, säger Accam till Helsingborgs Dagblad.

HIF-tränaren Åge Hareide är också nöjd över 21-åringens debut.

– Han visade att han har kvaliteter som genombrottsspelare. Något som vi har nytta av, säger norrmannen.

Nu återvänder Accam till Östersund för att spela klart säsongen med division 1-klubben. Därefter, i oktober, ansluter han förhoppningsvis till Helsingborg på riktigt och då kan han vara med i det Champions League- eller Europa League-gruppspel som troligtvis väntar skåningarna. Gruppspelsfasen är nämligen inte över förrän i december.

– Han mår säkert bra av att fortsätta att spela för Östersund. Det är en spelare som vi kan ha nytta av i internationella matcher, säger Åge Hareide.

Samtidigt vet man inte vad som händer med de två provspelarna Ben Acheampong och Kaká.

– De gjorde helt okey insatser under de 45 minuter de fick spela. Kaka kommer att träna med oss under en vecka. Vi har kontakt med hans klubb America i Brasilien. Vi får se vad som händer, säger sportchefen Jesper Jansson till HD.

Publicerad 2012-08-05 kl 09:31
Annons
Annons
Annons