Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Accam stöttar HIF på plats i kvalet: "Jag har följt dem nära från USA"

Foto: SCANPIX

David Accam lämnade Helsingborg efter säsongen 2014. Men känslorna för klubben är fortfarande starka - och nu ska ghananen stötta HIF i det allsvenska kvalet.
- Jag kommer att vara på plats på torsdag och söndag och stötta laget, säger Accam till HD.

David Accam öste in mål för Helsingborg i sin tid i klubben 2012 till 2014. På 61 allsvenska matcher stod ghananen för 30 fullträffar. Sin sista säsong i klubben utsågs anfallaren också till "årets HIF:are". Trots att det har gått två år sedan han gick från Helsingborg till Chicago Fire så har Accam kvar starka känslor för HIF och följer klubben noga.

- Jag har följt HIF nära från USA och sett de flesta matcher man har spelat. Det har varit svårt för dem i år, men HIF har ett bra lag och är en stor klubb. Man förtjänar att vara i allsvenskan. För mig har HIF ett tillräckligt bra lag för att var där uppe, säger Accam till HD.

Helsingborg möter Halmstad i det första av två allsvenska kvalmöten på torsdag, och returen spelas på Olympia på söndag.

- Jag kommer att vara på plats på torsdag och söndag och stötta laget, säger Accam.

Anfallaren har ett år kvar på kontraktet med Chicago Fire, men det kan bli en flytt redan under vintern.

- Det är mycket på gång. Vi får se vad som händer i januari. Jag har ett år kvar på kontraktet, men i fotboll kan mycket hända. Jag vill spela på högsta möjliga nivå och jag tycket att jag har talangen för att lyckas med det, säger Accam.

Det allsvenska kvalet ser du i TV12. Första matchen är på torsdag 18.30.

Publicerad 2016-11-15 kl 18:20

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER