"AC":s pik mot Elfsborg: "Tillbaka med publiken så domaren slipper höra gnället"

MALMÖ. Malmö FF spelade 1-1 i toppmötet mot Elfsborg.
Lagkaptenen Anders Christiansen försvarar domaren Glenn Nyberg efter en tuff match.
- Elfsborg försöker påverka han jättemycket, säger Christiansen till Fotbollskanalen.

Se höjdpunkter i spelaren.

En uppmärksammad situation i toppmötet inträffade i den 25:e minuten är Elfsborgs Joseph Okumu och Isaac Kiese Thelin hamnade i en duell där MFF-forwarden fick motståndarens axel i halsen. Huvuddomaren Glenn Nyberg varnade Okumu för efterslängen.

- Jag tycker att Glenn är en bra domare och med domaren är det som med mig och dig - vi alla gör fel. Det kan man acceptera.

Vi fick ett rött kort uppe i Falkenberg. Jag kollade snabbt och jag tycker denna är på samma nivå som Isaacs där. Men Glenn har ett fantastiskt sätt att agera på planen och det vill jag framhäva, säger Ander Christiansen och syftar på Kiese Thelins eftersläng mot Falkenberg som renderade i en avstängning.

Christiansen fortsätter om Nyberg:

- Elfsborg försöker påverka han jättemycket också. I varje situation står tre-fyra spelare där och gnäller. Det är därför vi ska ha publiken tillbaka så han inte kan lyssna så mycket på dem, säger Christiansen med ett smil.

Det slutade 1-1 på Eleda Stadion efter att intensiteten gått ner mot slutet i en chansrik match. MFF behåller försprånget på sju poäng till Elfsborg som nu ligger trea efter BK Häcken.

- Det var inte för att vi var jättetrötta men det kändes lite i slutet. Vi saknade kanske lite tempo för att skapa de sista chanserna. De första 20 har vi en del chanser och är väl närmare att göra 2-1 än Elfsborg. Sista tio minuterna är det jämnt. Jag tycker inte att de är bättre än oss och de går heller inte efter vinsten på slutet, säger Christiansen som gjorde Malmös ledningsmål efter 24 sekunder.