Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AFC-basens svar efter MFF-fansens uppmaning: "Jätteosportsligt"

Foto: Bildbyrån

MFF:s officiella supporterförening uppmanar till bojkott av bortamatchen mot AFC.
Nu svarar nykomlingens ordförande Alex Ryssholm.
Fotbollsplanen är inte en politisk arena, det är en fotbollsarena, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

Tidigare under fredagen gick Malmö FF:s officiella supporterförening MFF Support ut med ett meddelande på sin hemsida där man uppmanade till en bojkott av bortamatchen mot AFC Eskilstuna den 19 augusti.

Bland annat skrev MFF Support:

"I det här fallet är AFC Eskilstuna ett faktiskt hot mot vår föreningsdemokrati. MFF Support vill inte bidra ekonomiskt och inte heller legitimera AFC Eskilstunas plats i allsvenskan. AFC Eskilstuna hör inte hemma i svensk fotboll".

Nu svarar AFC:s ordförande Alex Ryssholm på uppmaningen.

- Att bojkotta en match är jätteosportsligt och fotboll det är sport. Fotbollsplanen är inte en politisk arena, det är en fotbollsarena, säger Ryssholm till Eskilstuna-Kuriren.

- Det vi bryr oss om är våra egna supportrar. Det är viktigast för oss.

De senaste dagarna har Fotbollskanalen rapporterat om kritik mot AFC Eskilstuna och klubbens struktur. Ordföranden Alex Ryssholm är bland annat vald på 10 år, med fyra femtedelars majoritet av rösterna på årsmötet och klubben har en medlemsavgift på hela 1000 kronor (dubbelt så mycket som den näst dyraste medlemsavgiften i allsvenskan, AIK och Jönköpings Södras).

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson har reagerat kraftigt på AFC:s upplägg och har för Fotbollskanalen pekat på att klubben går emot tanken med 51-procentsregeln (som går ut på att alla föreningar ska vara medlemsägda).

AFC har också mött ett kraftigt motstånd från andra supportrar. Bland annat gick Blåvitt-supportrar till attack mot klubben när lagen möttes på Gamla Ullevi nyligen. Dessutom har Elfsborgs officiella supporterförening Guliganerna meddelat att man kommer att genomföra en "manifestation för föreningsdemokratin" när Borås-laget möter AFC på hemmaplan den 18 maj.

AFC:s ordförande Alex Ryssholm svarade på kritiken mot hans klubb i ett mejl till Fotbollskanalen i dagarna. Läs hans resonemang HÄR.

 


SISTA CHANSEN: Tävla och vinn exklusiva VIP-paket till Stockholmsderbyt

 

Publicerad 2017-05-12 kl 20:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons