POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

AFC förändrar tränarstaben - Miljanovic lämnar tränarposten till litauisk duo

Foto: Scanpix/AFC Eskilstuna

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från AFC:s senaste match i spelaren ovan.

AFC gör förändringar i tränarstaben.
Nemanja Miljanovic blir nu endast sportchef och istället kommer Saulius Sirmelus, som närmst kommer från ett lag i Kazakstans högstsaliga, att ta över huvudansvaret.

AFC Eskilstuna har det tungt i botten av allsvenskan. Laget har endast 14 poäng efter 22 omgångar och har fyra poäng gupp till säker mark.

Med åtta omgångar av serien väljer laget nu att göra förändringar i tränarstaben. Förre tränaren Nemanja Miljanovic kommer framöver endast att fungera i en roll som sportchef, en roll han innan haft tillsammans med tränaruppdraget.

In kommer istället den litauiska duon Saulius Sirmelus och Saulius Cekanavicius. Sirmelus kommer närmast från ett uppdrag i Shakhter Karaganda i den kazakiska högstaligan. Cekanavicius har senast haft ett uppdrag i lettiska Ventspils som akademitränare.

- Nu ska jag jag försöka göra mitt bästa för det laget. Jag tror inte det är dags för att göra stora förändringar. Jag tror vi måste fokusera på detaljer, så vi kan stanna kvar i Allsvenskan. Det känns bra, säger Sirmelus till klubbens hemsida.

AFC uppger att den 63-årige litauen Sirmelus har flertalet ligatitlar i både Lettland och Litauen, samt segrar i bägge ländernas cuper. Den nya tränarduon har fått kontrakt resten av säsongen.

Publicerad 2019-09-05 kl 10:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå