Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AFC och Johansson oense efter uppbrottet: "Total överraskning"

Foto: Bildbyrån

Under måndagen sparkade AFC Eskilstuna sin assisterande tränare Anders Johansson.
På grund av samarbetssvårigheter, hävdar klubben. Johansson själv menar något annat.
- Det här kom som en total överraskning för mig, säger han till Fotbollskanalen.

Sent under måndagskvällen kunde Fotbollskanalen avslöja att AFC Eskilstunas assisterande tränare Anders Johansson fått sparken av klubben. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen har Johansson haft en del synpunkter kring organisationen i klubben och ansett att vissa saker inte varit tillräckligt professionellt. Men ordföranden Alex Ryssholm håller inte med och har gett Johansson sparken.

Under tisdagsmorgonen bekräftade Johansson själv för Eskilstuna-Kuriren att han blivit uppringd av Ryssholm under måndagskvällen och fått beskedet att han tvingas lämna. Under tisdagsförmiddagen gick också AFC ut med nyheten på sin hemsida men skrev då:

"Enligt klubbens ordförande Alex Ryssholm stämmer inte uppgifterna
som cirkulerar i pressen om att Anders har tyckt att klubben inte är
tillräckligt professionell. Orsaken är samarbetssvårigheter med ledare och spelare i föreningen".

Att Johansson skulle haft samarbetssvårigheter med ledare och spelare i föreningen håller dock inte huvudpersonen själv med om.

- Jag fick ett samtal från Alex igår under kvällen och då sa han att jag inte skulle vara kvar. Han sa inte direkt vad det handlade om, men nu såg jag ju i pressmeddelandet att det tydligen handlar om samarbetssvårigheter..., säger Johansson när Fotbollskanalen når honom.

- Lika stor överraskning som det var att få sparken, lika stor överraskning är det att vi haft samarbetssvårigheter. Jag har hållit på med det här i 25 år och den biten har inte varit det största problemet för mig om man säger så. Om det är någon i AFC som har haft svårt med mig och inte känt att den kunnat samarbeta med mig så tycker jag att man kan ta upp det öga mot öga med mig.

Du har inte fått höra att någon haft de problemen?
- Absolut inte.

Det är en ledsen Anders Johansson som berättar om situationen han hamnat i.

- Det här kom som en total överraskning. Jag är ledsen över att jag inte får vara med vidare för AFC är en klubb jag trivts jättebra i.

Hur ser du på våra uppgifter om att du haft synpunkter på klubbens professionalitet?
- Jag förstår inte vad det där kommer ifrån. Vi var beredda på att stöta på en hel del problem eftersom vi flyttat hela klubben, och det har vi gjort. Men jag har inte kritiserat klubben för seriositeten eller något annat. Klubben är ung och det är fantastiskt fina människor som jobbar i den, så det där har jag inte haft åsikter om, säger Anders Johansson.

Fotbollskanalen har sökt AFC:s ordförande Alex Ryssholm utan framgång.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-02 kl 13:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons