POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5d

AFC-spelare vittnar om kränkande behandling - tränaren nekar: "Stämmer inte"

Foto: Bildbyrån

Flera spelare i AFC Eskilstuna vittnar i Sportbladet om kränkande behandling från ledningen och tränare Nemanja Miljanovic.
Miljanovic själv nekar.
- Det stämmer absolut inte, säger han till tidningen.
- Det är väl aldrig bra, säger Spelarföreningens ordförande Maguns Erlingmark om situationen till Fotbollskanalen.

Sportbladet publicerar i dag en granskning av AFC Eskilstuna där flera spelare i klubben anonymt vittnar om att de har utsatts för kränkande behandling av klubbens ledning och inte minst av tränare Nemanja Miljanovic.

Miljanovic ska bland annat ha kritiserat spelare öppet i omklädningsrummet, kallat en spelare för "socialfall" och en spelares pappa för en "skitstövel".

Tränaren själv nekar till att spelare i AFC har utsatts för kränkande behandling av tränarteamet och klubbledningen.

- Det stämmer absolut inte. Hade jag vetat om vilka spelare det handlar om hade jag kunnat svara tydligare på din fråga. Det har uppstått diskussioner med spelare och vi har inte haft samma åsikter. Det är ganska normalt. Spelare som inte trivs i klubben och har svårt att anpassa sig får gärna lämna. Vi kommer inte att stå i vägen, säger Miljanovic till tidningen.

AFC:s ordförande Alex Ryssholm skriver till Sportbladet att han ser allvarligt på uppgifterna om att spelare känt sig illa behandlade.

"Det är viktigt att utreda om detta är sant eller en komplott mot tränarna och klubben som jag misstänker. Vi kommer att sätta oss ner och granska händelserna ytterligare", skriver Ryssholm till Sportbladet. 

När Fotbollskanalen når Magnus Erlingmark, som är ordförande i spelarnas intresseorganisation Spelarföreningen, berättar han att man pratat med både AFC och en spelare i klubben som enligt honom själv blev illa behandlad.

- Vi har pratat med en spelare innan om det här och försökt hjälpa honom.

Erlingmark berättar också att han haft kontakt med AFC för att sedan lämna vidare ärendet till fackförbundet Unionen.

I framtiden kommer också spelarföreningen att följa upp ärendet, berättar Erlingmark.

- Vi får följa upp med spelaren med vad som hänt och se hur man kan lösa det vidare. Spelaren har ett avtal lite längre till men det är en fråga hur man löser det om spelaren vill vara kvar och fullgöra kontraktet, säger han.

Att flera spelare i AFC vittnat om kränkande behandling är aldrig något bra, säger Erlingmark.

- Det är väl aldrig bra. Det handlar om spelare och anställda och det ska skötas på ett bra sätt, på samma sätt som de anställda ska sköta sig enligt sitt avtal. Det är viktigt att prata om sakerna och i sådana fall och få ordning på den problematik som har varit.

- Det vi kan göra är att informera spelarna om vad som är okej från vår vinkel. Vi pratar inte med klubbarna på det sättet, de gör det själva eller i samarbete med Sef eller Svenska Fotbollförbundet.

AFC Eskilstuna är nykomling i allsvenskan för säsongen.

Publicerad 2019-08-13 kl 14:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå