Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AFC:s skuld till Kronofogden växer - är uppe i över en miljon

Foto: Bildbyrån.

AFC Eskilstunas skatteskuld har växt.
Nykomlingen är nu skyldigt Kronofogden drygt en miljon kronor.

Så sent som i slutet av april kunde Fotbollskanalen avslöja att den allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna hade en skatteskuld hos Kronofogden på 425 000 kronor. Enligt klubbchefen Jose Franco berodde det på uteblivna betalningar från sponsorer - samtidigt som han var öppen med att klubben haft problem med likviditeten.

- Det regleras nu när vi får Sef-pengarna (det ekonomiska stödet från Svensk Elitfotboll). Det är från flera sponsorer där vi inte fått de pengarna vi skulle haft. Budgeten har inte stämt, men det där kommer att regleras, sa Franco då.

- Vi är inte oroliga. Vi måste vara skuldfria med allt i augusti, annars får vi problem med elitlicensen.

Skulden var långt ifrån den första som klubben hade haft under de senaste åren och bara sedan i november rörde det sig om tio skulder som alla var på minst 300 000 kronor.

Nu har den befintliga skulden för AFC:s del växt.

Enligt Kronofogden uppgår den totala summan nu till 1062 694 kronor, uppdelat på två skulder. Den tidigare på 425 526, som hade förfallodatum den 16 april, är fortsatt obetald. Dessutom har det tillkommit ytterligare en skuld på totalt 637 168 kronor som förfaller den 20 maj.

Enligt Kronofogden kommer det att påbörjas en utredning kring möjligheterna att genomföra en utmätning hos klubben ”inom kort”. Just en sådan utredning gjordes vintern 2015, då saknade klubben utmätningsbara tillgångar.

I samband med att Fotbollskanalen skrev om den förra skatteskulden hos Kronofogden fick klubbchefen Jose Franco även ge sin bild av klubbens ekonomiska läge.

- Den ser mycket, mycket bättre ut i år, sa Franco då.

Publicerad 2017-05-09 kl 16:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons