Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
41v

Affane: "Min tidigare bild av Blåvitt har kanske varit felaktig"

Foto: Bildbyrån

Amin Affane är uppvuxen i Göteborgsområdet - men hade inte samma relation till klubben nu som han hade under ungdomsåren.
- De kanske har ändrat sig och vill vara en klubb för alla, säger Affane i BBpodd enligt GT.

Efter ett flertal klubbar utomlands och två år i Stockholm och AIK är Amin Affane nu tillbaka i Göteborg, då han nyligen skrev på ett kontrakt med IFK.

I BBpodd berättar Affane att hans bild av klubben IFK Göteborg har förändrats sedan han växte upp i Göteborgs förorter.

- Jag hade ingen i IFK Göteborg som jag kände eller såg upp till. Det enda jag visste om IFK var att de hade spelare som var lite från överklassen. De kom i jeans till träningen medan vi i Lärje-Angered kom i mjukiskläder till matcherna. Det var skillnad. I Lärje satt vi i samma båt, vi hade inte råd att gå till McDonald's efter matcherna eller ens betala bussen. Vi fick tjuvåka, säger Affane i BBpodd enligt GT, och fortsätter:

- Vi tänkte att om vi går till IFK Göteborg kanske vi kommer att känna oss utanför och inte bli välkomnade på samma sätt. Då kände vi: "Det här är inget för oss." Man var rädd för att bli mobbad eller inte bli bemött på samma sätt som de andra. Det var det vi trodde och vi hade ingen som kom till oss och berättade motsatsen, om du förstår vad jag menar.

Nu har Affanes bild dock ändrats, bland annat tack vare en rekrytering av en ungdomsledare och Angereds-profil vid namn Frankie Boakye.

- När jag såg att han (Frankie) gick dit tänkte jag: "Hallå, de håller på att ta in folk från förorten nu." De kanske har ändrat sig och vill vara en klubb för alla. Min bild kanske har varit felaktig. Oavsett om du heter Mohammed eller Lennart ska du vara välkommen i IFK Göteborg. Det tycker jag den värvningen och även värvningen av Poya (Asbaghi, Blåvitts nye huvudtränare) visar. Det öppnar upp för mig också. Det känns nästan overkligt, säger Affane.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-24 kl 19:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons