Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ÅFF:s räddare: Saknar inte fotbollen ett dugg

Åtvidaberg har sparkat Daniel Wiklund. Nu heter räddaren Bosse Johansson. Den svenske tränarlegendaren är sensationellt klar för nykomlingen men klarar sig egentligen bra utan fotboll.

– Jag saknar inte fotbollen ett dugg, men när Andreas (Thomsson) ringde och bad om hjälp var det självklart att ställa upp, säger Bosse Johansson till Östran.

Det har gått fem år sedan Bosse Johansson lämnade Molde.
Innan dess hade han gjort IFK Göteborg till en toppklubb igen - detta efter en många år lång svacka för Blåvitt. Innan dess gjorde han ju bland mycket annat stor succé som dansk förbundskapten.

Nu ska Johansson 68 år fyllda som Benny Lennartsson hjälpte Alexander Axén i fjol hjälpa Åtvidabergs nyblivne förstetränare Andreas Thomsson.
Men att det är rastlöshet eller någon sorts ålderskris som drivit honom tillbaka in i fotbollen igen vill han inte för sitt liv höra talas om.
Det här hade han egentligen gärna klarat sig utan.

– Nej, absolut inte! Om jag hade saknat hetluften som tränare så hade jag tagit ett tränarjobb – för sådana jobb går alltid att hitta. Kan man hjälpa någon så är det väl självklart att man ställer upp.

För Andreas Thomsson fanns inget att tveka på.
När det stod klart att han var ÅFF-ledningens val och att han skulle få ta över efter Daniel Wiklund så insåg han direkt vad han skulle göra.
En rådgivare av rang är vad både han och andretränaren Jan Carlsson behöver och Thomsson känner Bosse Johansson väl från åren i Kalmar.

– När jag fick frågan om att ta över som huvudtränare kände jag att både jag och min assisterande tränare Jan Carlsson var lite för oerfarna. Därför ringde jag till Bosse och han erbjöd sin hjälp ganska omgående.

Men det är Thomsson och inte Bosse Johansson som ska stå i centrum. Johansson vill inte stjäla utrymme och ser inte återkomsten som någon comeback.

– Det där är helt fel, jag ska inte träna Åtvidabergs FF. Andreas ville ha min hjälp eftersom jag är rutinerad, så det handlar alltså uteslutande om att hjälpa till lite grann.

- Men det kommer definitivt inte vara så att jag kommer att vara med på varenda träning som Åtvidaberg har.


Ola Gustavsson

 

Publicerad 2010-04-01 kl 10:07
Annons
Annons
Annons