Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Agenten bekräftar - Simon Thern kan lämna HIF: "Klart inom någon vecka"

Simon Thern vill spela som innermittfältare. För att få speltid kan han nu lämna Helsingborg.
- Ska han optimera sin karriär så ska han spela på den plats han är bäst på, säger agenten Patrick Mörk till fotbollskanalen.se.

Helsingborgs supertalang Simon Thern sitter på utgående kontrakt, och kan nu lämna mästarklubben. Huvudanledningen är, som fotbollskanalen.se tidigare avslöjat, att Thern inte fått spela på innermittfältet. Precis som pappa Jonas ser sig Simon Thern främst som en central mittfältare.

- Simon trivs bra i HIF med klubben och lagkamraterna, och det har varit en fantastisk säsong då han har fått spela mycket. Men i det sätt som HIF spelar så tycker de inte att han är en innermittfältare, utan en yttermittfältare. Det är en faktor som gör att han behöver tänka över sin situation, säger agenten Patrick Mörk till fotbollskanalen.se.

Simon Thern har tidigare valt att ta hjälp av sin pappa Jonas med rådgivning, men har nu inlett ett samarbete med Mörk. Agenten berättar att det inte saknas intresse för Thern, som i och med att kontraktet går ut i mars 2012 kan byta klubb gratis.

- Det har funnits och det finns en del utländskt intresse, men Simon är så pass ung, och han har känslan att det är bättre att utvecklas färdigt här innan han tar steget ut. Så huvudspåret är att stanna i Sverige, säger Mörk, och fortsätter:

- Det är klart att han känner att om han ska optimera sin karriär så ska han spela på den plats han är bäst på, och så har det inte varit. Men han tar det bra, tycker jag. Nu får han ta ställning till de alternativ som finns och sedan ta ett beslut.

Patrick Mörk vill poängtera att en fortsättning i HIF inte är utesluten, och tror att ett beslut från Therns sida kommer inom "någon vecka".

- Inte minst för att få lugn och ro, nu när det blivit medialt fokus på det här också.

Publicerad 2011-11-25 kl 11:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons