POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Agenterna: "Norrköping och Hammarby i störst värvningsbehov"

Fotbollskanelen.se har låtit en stor del av Sveriges ledande agenter svara på frågor om sommarens transferfönster och resultatet är slående. Hammarby och Norrköping är de klubbar som mest behöver förstärka.
- Norrköpings spelare håller inte på den här nivån, konstaterar en av dem.

Hammarby (40 procent) och Norrköping (50 procent) är de lagen som nämns överlägset flest gånger när fotbollskanalen.se undersöker vad agenterna tror kommer att hända i sommar.

- Det som behövs är poäng och bästa köpet för att få det är en karaktärsstark anfallare. En som är oberoende av situationen runt omkring honom. Men å andra sidan finns det många som skulle vilja ha en sådan spelare, säger en av agenterna och syftar till Norrköpings harvande i botten.

Han får stöd av två andra som båda efterlyser samma sak.
- Det behövs något drastiskt eftersom deras klubb inte håller på den här nivån. Spelarna är överlag inte tillräckligt bra. Två, tre bra spelare skulle behövas om de ska klara sig kvar.

- Det behövs en målskytt - en riktig målskytt. För ett lag i botten är det lättare att försvara än att anfalla så hittar man någon som kan göra mål vore det väldigt bra.

Det laget som nämns nästan lika ofta är Hammarby.
- Hammarby behöver en nummer nio. En anfallare, gärna med lite längd och kvaliteter med huvudet. En klassisk nummer nio helt enkelt, säger en av de tillfrågade.

- Det är väldigt enkelt. Hammarby har ju ett av seriens absolut bästa lag men gör inte mål. Vad som behövs är därför ganska lätt att räkna ut.

Något som avviker är att tio procent av rösterna landade på Helsingborg. Så här motiverar en agent sitt val:
- I första hand måste man ersätta Granqvist, det är väldigt viktigt. Men man måste även köpa en anfallare eftersom Razak Omotoyossi nog försvinner och bakom ser det tunt ut.

''IFK Göteborg och Kalmar är starkast''
Lista: Här är spelarna som försvinner i sommar
''Petter A och Razak blir dyraste försäljningarna i sommar''
Agenterna: ''Runström blir årets hemvändare''
Tyck till och rösta om Silly Season

Publicerad 2008-05-09 kl 23:33
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå