POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Agenterna: "Runström blir årets hemvändare"

Enligt Sveriges agenter har Hammarbys fans all anledning att hoppas. Björn Runström pekas tillsammans med Marcus Allbäck ut av många som årets hemvändare i svensk fotboll.
Erlingmark.

Björn Runström till Hammarby. Ja, ni har hört ryktet förr. Även Sveriges agenter tror att den långhårige anfallaren kommer att göra comeback i sitt favoritlag och dessutom göra succé.

- Han kommer nog hem till Hammarby. Han vill spela för fans som älskar honom och det är där han hör hemma. Han kan nog ha mognat en hel del av att kämpa utomlands igen, säger en agent och får medhåll av en annan.

- Han är den typen av spelare som hör hemma i en speciell klubb. I Hammarby är han en stjärna, men det är han ingen annanstans. Han är precis vad de behöver sportsligt också.

En allmän åsikt är att Runström skulle höja svensk fotboll, men samtidigt får Marcus Allbäck, som redan är klar för Örgryte, lika många röster.
- Han är fortfarande en storspelare i landslaget. Han lyfter både Örgryte och intresset för hela superettan, säger en agent samtidigt som han får medhåll av en annan som passar på att såga övriga aktuella.

- Det finns ingen annan som skulle vara aktuell. Farnerudbröderna, Östlund och Runström skulle bli slätstrukna medelklasslirare. Allbäcks erfarenhet och egenskaper både på och utanför planen är väldigt bra.

Men även om Allbäck redan är klar och Runström verkar vara på väg finns det vissa som tvivlar.
- Spelarna i Europa tjänar för bra. Spelarna som kan tänka sig att komma hem nu är inga stjärnor och skulle inte göra någon stor skillnad, säger en och en annan tillägger:

- Det blir ingen i år. Just nu finns det inga aktuella som är beredda att vända hem eftersom ingen spelare av den kalibern är i rätt skede av karriären. Visst kommer proffs att flytta hem, men ingen som kommer ha en avgörande roll för sin klubb.

En av bubblarna på listan är Martin Ericsson som just nu spelar i Bröndby.
- Han har kopplats till Djurgården förr och nu kanske läget är rätt. Han skulle vara bra för laget, förklarar agenten.

Agenterna: ''Norrköping och Hammarby i störst värvningsbehov''
''IFK Göteborg och Kalmar är starkast''
Lista: Här är spelarna som försvinner i sommar
''Petter A och Razak blir dyraste försäljningarna i sommar''
Tyck till och rösta om Silly Season

Publicerad 2008-05-09 kl 23:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå