POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Agenthärvan kan växa sig större – utredarna ska lyfta på alla stenar

Efter avslöjanden lovar svenska fotbollsförbundet att lyfta på alla stenar i utredningen.
– Självklart. Oavsett om det är förening, spelare eller agent så tittar vi på det, säger disciplinnämndens Khennet Tallinger till fotbollskanalen.se.

Bakgrunden är känd vid det här laget. TV4 och fotbollskanalen avslöjade att Oliver Cabrera kan ha företrätt både klubb och spelare – vilket är förbjudet – i en rad olika fall. Nu utreder svenska fotbollsförbundet om något regelbrott begåtts. Det rör sig dock inte om flera olika utredningar – utan om en stor.

– Såvitt jag förstår, utan att veta vad som har hänt, är det olika case man får titta på. Det är en utredning. Att den sedan är uppdelad i olika, det är samma sak som när jag sitter här och dömer i brottsmål att det kan komma in flera olika åtalspunkter men ändå vara en utredning, säger Khennet Tallinger som är disciplinnämndens ordförande och den som gett uppdrag om utredningen.

I utredningen finns flera olika undergrupper, där svenska fotbollsförbundet kommer att titta på vad som hänt i samband med olika förhandlingar och affärer där bland annat Kalmar, Gais och Örebro varit inblandade. Att det bara är dessa fall och inte några fler, utesluter inte Tallinger.

– Det vet ju inte jag eftersom jag inte vet vad som har hänt. Därför är det ju en förutsättningslös utredning för att titta på om det har skett och i så fall på vilket sätt det är ett brott mot agentreglementet. Just eftersom det, bland annat från er sida, görs gällande att det har skett, vill jag ju se om det är så och om det är något vi ska ta befattning i.

Men finns det fler fall än de ni tittar på?
– Det har ju valsat runt uppgifter om Göteborg men jag vet ingenting om det. Finns det något brott mot reglementet någonstans så ska de plocka upp det så ska jag titta på det.

Ni kommer alltså lyfta på alla stenar?
– Självklart.

Hur stort kan det här bli?
– Det kan bli större, det kan bli mindre, det kan bli ingenting och det kan bli väldigt mycket.

Publicerad 2010-05-14 kl 10:51
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto