Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Agger imponerade direkt på Pehrsson: "Är den jag tror han är"

I förmiddags gjorde DIF:s mest uppmärksammde nyförvärv, Nicolaj Agger, sitt första träningspass – och han imponerade direkt på managern Magnus Pehrsson.

- Han visade direkt att han är den jag tror att han är. Det är en spelare som kan gå in direkt och hjälpa oss, säger Pehrsson till FotbollDirekt.se men vill betona att man inte ska dra några stora växlar efter en träning.

Djurgården ligger på kvalplats och hotas av degradering till superettan. Laget dras inte minst med stora anfallsproblem, då Kennedy Igboananike inte lyckats prestera som under förra säsongen och Mattias Jonson samt Johan Oremo förföljts av skadebekymmer.
Under transferfönstrets sista timmar gjorde Stockholmsklubben därför klart med en ny forward: 22-årige Nicolaj Agger, kusin till Liverpool-stjärnan Daniel Agger, från Bröndby.

– Han är en av Danmarks mest spännande anfallare i sin ålder, klart vi har förväntningar på honom.Han kan bli en riktigt bra spelare och kommer från en högre nivå än Djurgården och är tillräckligt bra för att spela från start direkt.

Har han varit överst på din önskelista?

- Om han var mitt förstaalternativ? Jag vill inte prata så? Vi har fått tänka, vi måste hitta så billiga namn som möjligt. Men när Nicolajs namn dök upp så kändes det snabbt rätt.

Men trots att Agger gått petad i Bröndby så började säsongen bra och något Magnus valt att se - framför en petad spelare och att han på slutet rankats som mer än fjärdeforward i den danska storklubben.

- Men han var ordinarie hela våren och han är fortfarande ung och har varit i fem år i en av Danmarks största klubbar, det säger en hel del, fortsätter Pehrsson.

När blev du varse hans namn första gången?

- Det var när han lånades ut till Sönderjyske - jag kände direkt att det är en riktigt bra spelare.

Ser du honom som ett startnamn direkt?

- Han är aktuell men det kan fortfarande vara så att han sätter fart på konkurrenssituationen och någon annan är ännu bättre - men det är ju inte sämre för oss.

Sju viktiga omgångar återstår och det återstår att se om Djurgården har hittat sin frälsare.

Publicerad 2011-09-02 kl 17:00
Annons
Annons
Annons