Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Aggressivt försvar ska styra och ställa med Malmö''

DERBYEXTRA:

 Helsingborg är Allsvenskans tätaste laget bakåt. Och HIF:s tränare Conny Karlsson är övertygad om att det håller också i kvällens Skåne-derby. Aggressivt försvarsspel ska ge taktpinnen.

HELSINGBORG

Skador/avstängningar: Inga spelare saknas.

Preliminär laguppställning: Pär Hansson - Markus Holgersson, Marcus Nilsson, Joel Ekstrand, Erik Edman - Mattias Lindström, Marcus Lantz, Ardian Gashi, Christoffer Andersson - Rasmus Jönsson, Erik Sundin.

Håll ögonen på: Pär Hansson. Ses av tränaren Conny Karlsson som en framtida landslagsmålvakt och har bara släppt in ett mål i årets allsvenska. Nu får han sin hittills tuffaste uppgift i att stoppa seriens målfarligaste lag.

Helsingborg-snack:
- En oerhört inspirerande fotbollsmatch inför ett utsålt Olympia. De här matcherna är något extra, säger tränaren Conny Karlsson till fotbolldirekt.se.

- Vi har inte tränat extra på försvarsspel, men det var det vi ville sätta först inför säsongen, så att alla känner sig trygga i det. Men det finns inget ändamål i att hålla nollan utan vi vill ju vara ett anfallande lag.

Om Malmö:
- Malmö är väldigt bra på sina omställningar. De har fem offensiva spelare som är individuellt skickliga. De är genombrottsspelare allihopa.

- Jag hoppas och tror att eftersom vi har hemmaplan att vi styr och ställer med ett aggressivt försvarsspel, att vi tar tag i taktpinnen.

MALMÖ FF

Skador/avstängningar: Jasmin Sudic (s), Rick Kruys (s), Markus Halsti (s).

Preliminär laguppställning: Johan Dahlin - Ulrich Vinzents, Pontus Jansson, Daniel Andersson, Ricardinho - Guillermo Molins, Robert Åhman Persson, Wilton Figueiredo, Jeffrey Aubynn - Daniel Larsson, Edward Ofere.

Håll ögonen på: Edward Ofere. Oerhört svårt att försvara sig mot starke och målfarlige Ofere. Samarbetet mellan Ofere och Daniel Larsson blir ett riktigt test för Helsingborgs backlinje som är tätast i Allsvenskan så här långt.

Malmö-snack:
– Det är två lag med stort självförtroende som möts. Det gör matchen väldigt intressant, säger tränaren Roland Nilsson till Malmös officiella hemsida.


– Som i alla derbyn är det hårt arbete om gäller. Sen gäller det kunna skilja på arbetet och kunna spela fotboll också.

Om skadeläget:
– Ett litet avbräck för oss, solklart. Framför allt är det två mittbackar som är väldigt duktiga som är ute ur bilden just nu. Men vi får acceptera läget som det är; det är bara att gå in och köra och få det att fungera ändå. Och vi har spelare som är beredda och villiga att gå in och göra ett jättebra jobb.

Om Helsingborg:
– HIF har ett bra lag. De tappade Henke, men har fått in Ardian Gashi som är en bra bollspelare, Erik Edman som har mycket rutin och Mattias Lindström som också är väldigt bra.

Fotbolldirekt kommenterar:
- Kan inramningen bli bättre? Serieledarna mot serietvåan som samtidigt råkar vara rivaler och har gjort flest respektive släppt in minst mål. Skånederbyt har alla förutsättningar att bli en klassiker.

- Helsingborg får tillbaka några spelare från skador, men ingen lär gå in i startelvan då HIF varit oerhört stabila i år. Man ändrar inte inför ett derby mot Malmö FF.

- Malmö kommer till spel utan mittbackarna Jasmin Sudic och Markus Halsti, vilket gör att Pontus Jansson kliver in bredvid Daniel Andersson. Sudic vet hur det är att spela mot Helsingborg. Nu lär MFF hoppas på att Jansson också gör bra ifrån sig.

- Otroligt svårt att förutsäga ett resultat om Skånederbyt. Seriens två starkaste lag där Helsingborgs defensiv ställs mot Malmös offensiv. Kan någon stoppa Malmö så är det meriterade defensiva spelare som Marcus Lantz och Erik Edman. Kan något knäcka HIF är det Malmös omställningar.

FotbollDirekt.se

 

 

Publicerad 2010-04-20 kl 14:56
Annons
Annons
Annons