POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Ågren i MFF:s valberedning: "Lyssnar för mycket på fansen"

Malmö FF:s valberedning har inte börjat jobbet inför 2009. Ledamoten Per Ågren tror inte heller på en kupp som den i Djurgården - trots ett nytt svagt år för Sveriges rikaste klubb.
- Det finns en bra dialog mellan supportrar och klubben, säger han till fotbollskanalen.se.

Malmö FF bytte tränare i vintras och in kom Roland Nilsson, som man köpte loss från Gais. I dagsläget är Malmö på sjundeplats, 20 poäng efter Kalmar FF.

Frågan är vad det betyder för de ansvariga i klubbens styrelse?
- Vi har inte haft något möte än, och det är först efter säsäongen är slut som vi drar slutsatserna av hur året har varit, säger förre spelaren Per Ågren som sitter i Malmös valberedning.
Vad betyder ett nytt svagt år?
- Klart att det går hand i hand med hur man ser på klubben och styrelsen och det var ju inte varit något lysande år även om det är en del kvar att spela innan vi sammanfattar.

- Det blir en samlad uppfattning av hur det gått som är en grund, men det är många pusselbitar som ingår när man ska ta fram en styrelse. Vårt uppdrag är ju att lägga fram förslag på en styrelse.
Var ligger ansvaret för att det inte går så bra som alla hoppas?
- Det finns ju på alla händer och fötter, från styrelse och neråt till spelare och tränare. Det är något alla får dela på men styrelsen är ju ytterst ansvarig.

Efter den senaste veckans turbulens där kritiska fans fått Bosse Lundquist att lämna Djurgården ihop med två andra tunga ledare så är det inte långsökt att tänka att något liknande händer i Malmö.
- Jag tror inte det finns något liknande i Malmö, säger Per Ågren. Det finns en bra dialog mellan supportrar och styrelse här med frekventa möten.

Den förre spelaren är lite kritisk till att vi i Sverige lyssnar för mycket på fansen.
- Det är min personliga uppfattningen, men fansen saknar hela bilden av hur det är att styra klubben och de slipper ta ansvar, säger Ågren.

Publicerad 2008-09-13 kl 10:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå