Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ahlerup fick sparken av AIK

Foto: Bildbyrån.

Under fredagen meddelade AIK att vd:n Mikael Ahlerup lämnar klubben.
Enligt uppgifter till Fotbollskanalen fick Ahlerup sparken av styrelsen.

Mikael Ahlerups position inom AIK har under en längre period varit hotad. Redan i våras rapporterade flera medier, däribland Fotbollskanalen, att Ahlerup var på väg att lämna AIK när klubben berättade att man kommer genomföra en omorganisation som innebär att en klubbdirektör (koncernchef) med ett "sammantaget chefsansvar" för AIK FF (föreningen) och AIK Fotboll AB (aktiebolaget) ska anställas.

I pressmeddelandet som AIK skickade ut då skrev också klubben följande:

"Klubbdirektören kommer att rekryteras utifrån och alltså inte rekryteras från varken bolaget eller föreningen".

Ahlerup, som i och med omorganisationen inte skulle få ha kvar sin vd-roll i samma form, kan alltså inte bli den person som AIK satsar på som klubbdirektör. Enligt aktiebolagslagen måste ett publikt aktiebolag ha en vd och AIK:s ordförande Per Bystedt har tidigare öppnat för att den klubbdirektör som anställs också blir vd.

När planerna om omorganisationen presenterades sa Bystedt följande i pressmeddelandet:

- Rekryteringsprocessen kommer sannolikt att ta en viss tid, men vi hoppas ha en person på plats i god tid inför nästa år (2018).

Under fredagen gick AIK ut på sin hemsida med information om att Mikael Ahlerup lämnar sin post med omedelbar verkan.

”AIK Fotboll AB:s styrelse och Mikael Ahlerup, VD för AIK Fotboll AB, är överens om att gå skilda vägar”, skrev klubben och Ahlerup själv citerades på följande sätt:

- Det är med jätteblandade känslor som jag lämnar AIK Fotboll. Självklart kommer jag att sakna mina fantastiska kollegor oerhört och känner mig stolt över det som jag har åstadkommit och detta är en bra tidpunkt för att ta nästa steg.

Texten på hemsidan kan tolkas som att Ahlerup själv valt att säga upp sig eller att parterna tillsammans kommit fram till uppbrottet, men enligt uppgifter till Fotbollskanalen har Ahlerup fått sparken av AIK. Vd:n fick i dagarna beskedet av AIK:s styrelse att han inte längre är önskad i klubben.

Enligt pressmeddelandet som skickades ut under fredagen kommer Ahlerup dock "stå till bolagets förfogande under det kommande halvåret". AIK:s ekonomichef Håkan Strandlund kliver nu in som tillförordnad vd.

Fotbollskanalen har sökt Mikael Ahlerup och AIK:s ordförande Per Bystedt utan framgång.

Publicerad 2017-11-11 kl 12:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons