Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
36v

Ahlerups familj hotad - lämnar över ärendet till polisen

Foto: Bildbyrån

Mikael Ahlerup har berättat att han var utsatt för hot, trakasserier och förföljelser under sin tid i AIK. Nu vittnar den nye Dalkurd vd:n om att hans familj tagit emot hot via brev.
"Jag vill påpeka den feghet och omdömeslöshet i att blanda in min familj", skriver Ahlerup på Twitter.
- Det är högt prioriterat för när familjemedlemmar drabbas så betraktar vi det som ett fall av grovt otillåten påverkan, säger polisens Fredrik Gårdare till Fotbollskanalen.

Mikael Ahlerup sparkades från AIK förra året och har vittnat om hot och trakasserier under sin tid i klubben. I slutet på förra året tillsatte AIK en oberoende utredning för att kartlägga det senaste årets händelser mot anställda och förtroendevalda inom klubben.

Men utredaren kontaktade Ahlerup först efter att Fotbollskanalen frågat klubben om den tidigare vd:n.

- Det känns som ett märkligt förfarande ur det perspektivet att ordföranden två veckor efter att han tillträtt fick all information om de hot, trakasserier och förföljelser som jag var utsatt för fram till i början av 2017. Sen har de haft väldigt god kännedom om det som därefter hänt mig under 2017, sa Ahlerup då till Fotbollskanalen.

Numera är Ahlerup vd för Dalkurd, och nu vittnar han om att hans familj tagit emot hot. Så här skriver Ahlerup på Twitter:

"Jag vill meddela att jag mottagit det brev med föträckta hot som Ni lämnat till en annan medlem i min familj. Jag har försökt hålla familjen borta från dessa "otrevligheter" men det var tydligen inte Er inställning. Jag har tidigare fått en antydan om att detta kan ske, men det är första gången det sker i praktiken."

"Dels vill jag påpeka till Er den feghet och omdömeslöshet i att blanda in min familj, men också uppmärksamma om att brevet nu har lämnats in till polismyndigheten för vidare utredning."

Polisens Fredrik Gårdare, som leder polisens aktiongsgrupp mot organiserad brottslighet inom idrotten, har tagit emot ärendet och tar det största allvar.

- Det är en väldigt allvarlig händelse och det prioriteras hos oss. Det är högt prioriterat för när familjemedlemmar drabbas så betraktar vi det som ett fall av grovt otillåten påverkan och det är utomstående personer som är drabbade. Det är ett fall som får högsta prioritet hos oss, säger Gårdare till Fotbollskanalen.

- I övrigt kan vi inte lämna några kommentarer av utredningstaktiska skäl. Men naturligtvis så kommer vi att närmare på vilka som kan ligga bakom det här.

Är du förhoppningsfull att ni ska kunna gå till botten med det här?
- Jag lämnar ingen information alls och det hänger på att det är ett högt prioriterat ärende där vi av utredningstaktiska skäl inte vill lämna ut någon information. Men vi vill heller inte lämna ut någon information med hänsyn till den drabbade familjen.

Fotbollskanalen har sökt Mikael Ahlerup.

Publicerad 2018-03-30 kl 12:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons