Åhlund: "Det kommer att gå käpprätt åt h-vete"

Hammarbys tränare Thom Åhlund skrädde inte orden efter att hans lag förlorat än en gång i Allsvenskan. Halmstad vann med 1-0 efter att Hammarby knappt skapat en målchans på hela matchen.

- Vårt anfallsspel är totalt obefintligt. Händer ingenting med vårt anfallsspel kommer det att gå käpprätt åt helvete, sade han efter matchen till PPV.

Hammarbytränaren hade dessförinnan sett ett krampaktigt spelande Hammarby, som trots stort bollinnehav hade svårt att omsätta detsamma till rena målchanser.
I första halvlek hade laget totalt ett avslut och det gick inte ens mot mål.
- Som så många gånger tidigare har vi ett helt okej försvarsspel men vårt anfallsspel är totalt obefintligt, sade Åhlund.

Han fick se Halmstad göra matchens enda mål med tolv minuter kvar på matchuret, då Tim Sparv fick ett inlägg nedbröstat till sig från Joe Sise och Sparv var obarmhärtig när han avslutade mot inbytte Hammarbymålvakten Kristoffer Björklund.

Där har ni en annan sak som Åhlund får bekymra sig över inför derbyt mot AIK på söndag - om Rami Shaaban kan spela elller inte.
Det var i samband med en inspark i den 62:a minuten som han tog sig åt ena låret och inte kunde fortsätta. Åhlund fick därmed slösa ett av sina tre byten på att byta målvakt i stället för försöka få in ännu mer offensiv kraft.

– Det ömmar rejält och det känns stelt. Hur lång tid det tar att läka har jag ingen aning om, säger Shaaban till TT direkt efter matchen.

Hammarby har en poäng upp till Örgyte på kvalplatsen och åtta poäng upp till Brommapojkarna ovanför strecket. En förlust mot AIK på söndag och lagets sista chans att hålla sig kvar blir då eventuellt via kval.

Publicerad 2009-10-19 kl 22:28