POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Åhlund följer inte Hammarby till Superettan

Ännu en Hammarbyledare väljer att avgå från sin post. Tillfällige tränaren Thom Åhlund meddelade på presskonferensen att han slutar med omedelbar verkan.

- Det här var det absolut sista jag gjorde och det hade kunnat ha slutat roligare, sade Åhlund på presskonferensen efter förlusten mot Trelleborg.

Åhlund fick ett uppdrag när han tog över från Tony Gustavsson - att rädda klubben kvar i Allsvenskan. Men i stället för Thom Åhlund-effekten har det snarare blivit Thom Åhlund-defekten. Under Åhlunds ledning har Hammarby tagit bara en seger och spelet har inte alls fungerat, där anfallsspelet i vissa matcher varit totalt obefintligt.
- Det är bara att konstatera att vi har haft en dålig säsong rakt av. Jag har ett stort ansvar. Jag har inte fått till det som jag har velat. Jag vill inte krypa undan och skylla på andra. Jag tar mitt ansvar och det är jag som är ytterst ansvarig, sade Åhlund på presskonferensen i Vångavallens innandöme.

Hammarby åkte ur Allsvenskan senast 1995 men har spelat i den högsta serien sedan 1998 med kulmen 2001, då laget vann Allsvenskan. Nio år efter SM-guldet blir det alltså spel i den näst högsta serien igen.
- Det är bittert. Jag lider med spelarna, föreningen och supportrarna. Det är dit tankarna går, sade Åhlund innan han lämnade podiet

Publicerad 2009-10-28 kl 22:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå