Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Åhlund-intervju 1: "Övertygad om att vi spelar i Allsvenskan nästa säsong"

Måndagen är den första arbetsdagen för Hammarbys nye tränare Thom Åhlund. Och han har tagit sig an uppdraget med stort självförtroende.

- Jag är fullständigt övertygad om att vi spelar i allsvenskan nästa år, säger han till Dagens Nyheter.

Thom Åhlund är en gammal Hammarbyprofil, som har varit i klubben som spelare och som mellan 2002-2006 var assisterande tränare och närmast kommer från klubbens ungdomsverksamhet, där han jobbet som sportchef.

- Allt kom så snabbt och visst är jag förvånad. Men det känns bra nu när jag har landat i det, säger Åhlund om det faktum att han med kort varsel fick ta över laget när klubbledningen valde att sparka Tony Gustavsson.

Men det är ingen lätt situation han har hamnat i. Med nio omgångar kvar är Hammarby på kvalplats och det primära uppdraget som Åhlund har framför sig är att ta sig bort från kvalplatsen och bottenstriden.
- När jag fick förfrågan tänkte jag framförallt på att det är så kort tid. Och att jag inte har jättekännedom om gruppen. Men någonstans kittlade det ändå. Jag är fullständigt övertygad om att vi spelar i Allsvenskan nästa säsong.

Han ska nu lyckas med något Tony Gustavsson haft svårt med tidigare under säsongen, det vill säga göra Hammarby till ett vinnande lag. Om det blir till att lägga om spelsättet eller att vaska om i spelartruppen låter han dock än så länge vara osagt.
- Det vill jag inte gå in på innan jag har tagit det med spelarna. Men jag har en klar och bestämd uppfattning om vad vi ska göra.

Publicerad 2009-09-07 kl 15:57
Annons
Annons
Annons