Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Åhlund om Söderstadion: Kan vara en belastning

Hammarby har fem raka förluster och innermittfältarna avstängda.
Gais har fem raka utan förlust och en glödhet skyttekung.

En målskytt är precis vad Hammarby skulle behöva.
-Vi har haft 67 avslut utan att ha gjort mål, konstaterar tränaren Thom Åhlund, inför onsdagens streckmatch i fotbollsallsvenskan.

Någon Åhlundeffekt har inte märkts i Hammarby sedan han tog över som tränare efter Tony Gustavsson. Ytterligare två förluster har i stället gett allt fastare bottenförankring.

Och efter bortaförlusten mot IFK Göteborg var det bara två dagars uppehåll innan en ny "ödesmatch" väntar - Gais hemma på Söderstadion på onsdagen.

-Man kan inte gå för fullt när det är så kort mellan matcherna. Nu är det mentalt ganska jobbigt också, det är det som är viktigast att komma ur och då kanske det till och med är bra att ha ny match så snabbt som möjligt, säger Thom Åhlund till TT.

-Så länge vi har hållit oss till vår matchplan så har det fungerat riktigt bra. Vi gör det första 25 mot Göteborg också, sedan får vi en motgång och då orkar vi inte hålla ihop det utan vi hittar på egna små lösningar. Det är det vi måste bort ifrån. Långt innan jag kom in i bilden så har vi haft en negativ spiral. Vi jobbar med hela tiden med att lyfta fram det som ändå är positivt.

Fyra matcher utan mål

Fem raka förluster och inte ett enda mål på de fyra senaste är förstås svårt att bortse från.

-Hammarby har inte direkt marginalerna med sig, det känns som vår tur kommer snart. Något självmål eller stolpe in skulle inte vara helt fel.
-Vi har 67 avslut utan att ha gjort mål, BP har ett avslut mot Helsingborg och vinner. Där kan man se skillnaden.

Att de båda innermittfältarna Andreas Dahl och Christian Traoré är avstängda mot Gais gör inte saken bättre.

-Det har ju fått förtroendet av mig i de här matcherna och hade fått fortsatt förtroende om de hade varit tillgängliga, så det förändrar ju lite grann. Men när någon faller från så får någon annan chansen. Det är bara att ge dem som kommer in fullt förtroende.

Har du klart för dig startelvan mot Gais?

-Ja, det har jag.

Ska bevaka Wanderson

Söderstadion har inte heller varit den sedvanliga trygga hemmaborgen för Söders hjältar i höst. Fyra raka hemmaförluster är ovanlig statistik.

-Söderstadion är ju ett jättestöd, men kan samtidigt vara en belastning när det går knackigt och det är det spelarna måste få bort. Klart supportrarna måste få visa sitt missnöje om vi inte levererar. Vi måste ändå tro på det vi gör.
Och så gäller det ju att ta hand om Wanderson Do Carmo. Brassen gjorde ett hattrick när Gais utklassade Gefle med 4-0 senast och skuggar Tobias Hysén i den allsvenska skytteligatoppen.

-Wanderson är kanske den spelare som betyder mest för sitt lag i hela allsvenskan. Vi ska åtminstone vara lite tajtare på honom än vad Gefle var. Han är en vandrande spelare med helt fri roll, det handlar om att kommunicera och se till att det finns uppvaktning på honom hela tiden.

TT

Publicerad 2009-09-22 kl 16:45
Annons
Annons
Annons