Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Åhlund sätter press på spelarna: "Den som viker ned sig får det jobbigt"

Hammarby har fem poäng upp till Gais som befinner sig på säker mark i tabellen. En förlust skulle därför vara förödande för laget från söder och därför sätter tränaren Thom Åhlund nu hård press på Hammarby-spelarna.

- Läget är prekärt och då måste spelarna kunna ta fram det här lilla extra. Det ska de få klart för sig. Den som viker ned sig nu får det jobbigt framledes, säger Åhlund till Hammarbyfotboll.se.

Åhlund vill plocka fram ilskan hos spelarna och att det räcker med att dessa är medvetna om situationens allvar.
- Spelarna läser tidningarna, det är jag övertygad om, och vi är uträknade överallt. Det hoppas jag ska göra dem förbannade. Skulle jag läsa att vi är så jäkla dåliga som alla säger vi är, så skulle jag bli vansinnig som spelare och gå ut för att bevisa motsatsen, säger Thom Åhlund.

Åhlund tog som bekant över efter Tony Gustavsson och har ännu inte fått se sitt lag göra mål under de två matcher han varit vid rodret.
Och speciellt mycket tid efter förra matchen har han heller inte haft på sig att kunna laborera med startelvan.
- Två dagar är lite kort om tid, särskilt nu när vi får ändra om en del i laget. Men det är bara att köra på och hoppas på att vi kan hålla i vårt spel längre. Det behövs om vi ska slå Gais, för de är bra och har gjort bra resultat på sistone, säger Åhlund till hammarbyfotboll.se

Det Åhlund har mest att fundera på är hur han ska formera laget på mittfältet, där han har de båda innermittfältarna Christian Traoré och Andreas Dahl borta på grund av avstängningar.
- Vi får hitta ett klokt alternativ till på onsdag och hitta en bra balans i laget. Vi har ju velat ha ett bollvinnande mittfält, där Christian ska stå för bollvinnandet och Dahl gå lite högre. Men de kommer som sagt inte att vara med. Vi får också se om Vlado är tillgänglig. Han är ett frågetecken efter smällen han fick mot huvudet.

Åhlund har också insett det allvarliga i situationen och menar att matchen mot Gais är en viktig match ur flera aspekter.
- Vi spelar inte bara för laget, utan för klubben, för framtiden. Det handlar inte bara om Allsvenskan eller Superettan, utan klubbens möjlighet att ha kontinuitet i det man gör och komma rätt i det man har kommit snett i nu.

Publicerad 2009-09-22 kl 14:05
Annons
Annons
Annons