Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK - ''Kritiken mot Ortiz onyanserad''

AIK:s Jorge Ortiz har fått floppstämpel på sig. Ren okunskap kontrar AIK:s sportchef Björn Wesström med.

- Det där är onyanserad kritik. Titta på vad han ändå gjorde förra säsongen. Han hade flest assist och det är den viktigaste egenskapen hos en mittfältsspelare, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till FotbollDirekt.se.

Jorge Ortiz blev klar för AIK tidigt förra året.
Men han imponerade aldrig riktigt och det var en affär som kostade. Över sju miljoner kronor.
Stora pengar för vilken klubb som helst och i synnerhet för ett AIK som i dag har det så tillknäppt ekonomiskt att nya större affärer är uteslutna för ett bra tag framåt.
Men AIK-ledningen tvivlar inte alls på att argentinarens tid i AIK ännu kan bli en bestseller. Knäskadan som tärde på honom i fjol är borta.

- Jag vill egentligen inte jämföra honom med andra spelare i laget men jag tycker han presterade mer än många andra gjorde förra säsongen, fortsätter AIK:s sportchef.

- Det här är en spelare som håller en hög nivå och den typen av bollspelare vi behöver. Vi kommer absolut att ha tålamod med honom. För vissa spelare som kommer långt bortifrån kan det ta tid, så är det bara.

Men säsongen har inte börjat bra.
En lårskada har gjort att läkarna fått hålla honom från full fotbollsträning under halva försäsongen.
Nu är han över den tröskeln och friskförklarad och kör på i maxhastighet under det pågående träningslägret nere i Spanien.

- Han är tillbaka för fullt. Nu har vi bara haft en match inbokad nere i Spanien. Vi valde att spara honom för att inte ta några risker. Men vi har en match kvar här hemma innan den allsvenska premiären och då är han absolut aktuell.

Du oroas inte av att han spelat så lite under försäsongen? - Nej, det gör jag inte. Vi har medvetet valt att bromsa honom. Och han hann visa vad han kan tidigare under träningslägret i Sydafrika. Där imponerade han innan han fick lårproblemen.
 

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-03-20 kl 14:42
Annons
Annons
Annons