Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK- och Dif-fans ska stoppas av ny superteknik

Nationelle samordnaren Björn Eriksson har tröttnat på bengaleldande fotbollsfans och nu ger han SKL i uppdrag att hitta en teknisk lösning som känner av pyroprylar för att stoppa eldhärdar på läktarplats.
Den förre polismästaren har pratat med Aftonbladet i ämnet och är nu fast besluten om att hitta en lösning sedan gårdagens utsålda Råsundaderby fick avbrytas flera gånger på grund av eldande och kraftig rökutveckling på AIK:s och Djurgårdens ståplatsektioner.

Ännu en match förryckt av otaliga bengaler och nu är frustrationen stor, problemet ser inte ut att kunna stoppas, trots rådande förbud.
Men Björn Eriksson ger sig inte och har nu kallat fotboll- och ishockeyförbundet, arenaägare och Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) till ett möte för att diskutera hur man ska kunna utrota problemet.

– Det är uppenbart att man inte kan visitera bort problemet. Man kan gömma en bengal i behån, kalsongerna eller skorna, säger Eriksson till Aftonbladet.

Med det sätts hoppet till att nu hitta en avancerad ny teknik så att kallingar och behåar inte längre räcker för att få in krut på landets fotbollsarenor. SKL får nu i uppdrag att undersöka sådana möjligheter.

– Vi ska kolla om det finns hopp om att utveckla något som känner av pyroteknik.
FOTNOT: SKL= Statens kriminaltekniska laboratorium.

Publicerad 2012-09-17 kl 09:51
Annons
Annons
Annons