POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
BUNDESLIGA

AIK anmält till disciplinnämnden efter Isak-övergången

Foto: TT.

AIK har anmälts till Svenska Fotbollförbundets discplinnämnd för att ha betalat pengar till en agent i samband med Alexander Isaks övergång till Borussia Dortmund, rapporterar Expressen.
- Det finns en anmälan angående brott mot förmedlarreglementet, säger SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette till Fotbollskanalen.

Enligt Svenska Fotbollförbundets regelverk får en klubb inte betala en agent ersättning för en affär som gäller en spelare under 18 år. Nu har AIK anmälts till Svenska Fotbollförbundets discplinnämnd för att ha brutit den regeln, efter att ha betalat agenten Vladica Lemic pengar i samband med att 17-årige Alexander Isak flyttade till Borussia Dortmund i januari. Det rapporterar Expressen.

- Jag går inte in på några detaljer. Men det handlar om ett brott mot förmedlarreglementet och den bestämmelse som finns där att man inte får betala ersättning till en förmedlare till en minderårigs övergång. Alltså en person som är under 18 år, säger SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette till Fotbollskanalen.

Har du någon information om hur anmälan har kommit upp? Vem har tagit upp fallet?
- När det gäller övriga detaljer och så vidare får man vänta på disciplinnämndens beslut. I sådana här bestraffningsärenden att det är först när disciplinnämndens beslut kommer som det blir offentligt. Jag kan bara formellt konstatera att där jag som tjänsteman på förbundet som har gett in en anmälan till våran oberoende disciplinnämnd.

Så du känner att ni har på fötterna för en anmälan?
- Det är det som disciplinnämnden får pröva. Men naturligtvis, man går ju inte in med en anmälan om man känner att den är grundlös.

Har ni haft någon kontakt med AIK?
- Vi har haft kontakt med AIK inom ramen för det här ärendet och den här processen. De har varit tillmötesgående och har lämnat information. Så det har varit en öppen och rak information angående detta, säger Hübinette.

Enligt Riksidrottsförbundets stadgar kan AIK dömas till 500 000 kronor i böter om de bedöms skyldiga till brottet.

AIK:s sportchef Björn Wesström är fåordig kring hur klubben ställer sig till om det finns fog för anmälan eller inte. Han vill avvakta disciplinnämndens svar.

- Vi har inte haft för avsikt att dölja någonting i något läge i något skede överhuvudtaget. För oss har det varit enkelt att redovisa precis hur vi har gjort, säger Wesström till Expressen.

Enligt tyska Kicker kostade Isak drygt 85 miljoner kronor att köpa loss från AIK för Borussia Dortmund. Fotbollskanalen har tidigare skrivit om att Vladica Lemic fick mellan 20-25 procent av den summan.

SvFF:s disciplinnämnd har redan fattat ett beslut i ärendet. Domen kommer att presenteras i nästa vecka, kan Fotbollskanalen berätta.

Publicerad 2017-04-27 kl 17:19
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto