Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

AIK avslöjar prislappen för Abraham och Kahl

4v

Omkring 30 miljoner kronor.
Det är vad AIK ser ut att ha fått för att sälja Paulos Abraham och Eric Kahl.
Siffrorna framgår av en delårsrapport från klubben.

I vintras valde AIK att sälja Paulos Abraham till nederländska Groningen. Forwarden lånades dock ut fram till sommaren, då övergången blev permanent. Under sommarfönstret sålde AIK också ytterligare en spelare; Eric Kahl.

Nu har klubben släppt en delårsrapport som ger tydliga indikationer på hur mycket man fick betalt för försäljningarna.

Mellan juli och september, som rapporten rör, har nämligen spelarförsäljningar gett 28,4 miljoner kronor och några fler försäljningar än de två nämnda gjorde inte klubben.

Om Abraham skriver klubben:

"Ersättningen för den permanenta övergången redovisas i denna period. Utav den totala ersättningen har 1/5 redovisats i årets första kvartal kopplat till en option som infriats i samband med undertecknande av kontraktet och 4/5 redovisas i detta kvartal kopplat till den fasta övergångsersättningen".

ANNONS

Vad AIK drog in på spelarförsäljningar i januari, då man alltså fick en femtedel av Abraham-pengarna? Drygt 3,2 miljoner kronor. Men då såldes också backen Daniel Granli till danska Ålborg, en affär som enligt AIK gav ett nettoresultat mellan noll kronor och 2,5 miljon.

Sedan tidigare har AIK berättat att nettoresultatet för både Kahl- och Abraham-försäljningen ligger inom spannet 10-20 miljoner kronor.

I delårsrapporten slår AIK vidare fast följande om sina spelaraffärer under 2021:

"Samtliga transfers som genomförs under kvartalet innehåller villkor om tilläggsersättningar vilket kan infrias om villkoren uppfylls. Eventuella tilläggsersättningar redovisas i de kvartal när villkoren för dessa är uppfyllda".

Om tilläggsersättningar kopplade till tidigare försäljningar utbetalades under kvartalet som delårsrapporten rör är ingenting som AIK skriver någonting om.

ANNONS
Publicerad 2021-11-05 kl 09:13
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto