Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

AIK-backen: ''Jobbigaste tiden någonsin''

Han har kämpat i botten av Bundesliga med Nürnberg och Premier League med Blackburn. Men aldrig har en säsong varit så tung som den Nils-Eric Johansson upplever just nu med AIK.

- Det är jobbigare nu eftersom vi har alla förutsättningar och ett bra lag som ska vinna alla matcher - sedan gör vi inte det, säger 28-åringen till FotbollDirekt.se.

När Nils-Eric Johansson värvades hem från Leicester City var det för att vara med och hjälpa AIK till SM-guld och Europaplatser. Men han har inte ens varit i närheten av de ädlaste platserna sedan comebacken. 2008 är på väg att sluta i ett gigantiskt magplask. Trots en jättesatsning på truppen inför säsongen är AIK nere på niondeplats och i kväll kan också Gais springa förbi i tabellen. Över två månader har passerat sedan senaste segern och laget har bara tagit tre poäng vid två tillfällen efter EM-uppehållet.

- Det sitter kanske lite i bakhuvudet och man blir lite försiktigare än man borde och spelar mer på säkerhet.

Finns det något positivt just nu? - Nej, jag vet inte, det är svårt att hitta positiva saker. Det ska vara att många unga fått chansen i år.

När lag hamnar i djupa svackor har spelarna ofta svårt att sätta fingret på vad som inte stämmer. "Nisse" har frågat sig just det vid flera tillfällen under säsongen utan att komma fram till något vettigt svar.
- Vi spelar minst lika bra om inte bättre än våra motståndare och ändå vinner vi inte.

- Vi är i riktigt dålig form blandat med oförmåga.

Till följd av de negativa resultaten har många supportrar krävt Rikard Norlings avgång samtidigt som kvällstidningarna skriver att det redan är klart att tränaren kliver av sitt jobb efter året.
- Man får acceptera att det blir sådant snack när det går dåligt. Folk är missnöjda med tränare, ledning och spelarna. Folk vill att vissa ska bort och det pratas om vilka spelare som borde säljas av, men det är sådant som ingår i jobbet.

Kan ni motivera er för mindre glamorösa mittenplatser? - Absolut det är vårt arbete. Vi spelar för oss själva, supportrarna och de andra killarna i laget. Det är a och o i fotbollen. Det är bara att försöka komma igen, säger Nils-Eric Johansson.

Publicerad 2008-10-06 kl 14:07
Annons
Annons
Annons