POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK bekräftar flera ändringar inom klubben - vd-rollen slopas helt

Foto: Bildbyrån

Efter måndagens uppgifter bekräftar nu AIK att flera ändringar görs inom klubben. Både vd:n Mikael Ahlerup och chefen för ungdomsverksamheten, Leif Karlsson, får lämna sina rolller.
- Vi kommer i god anda samråda med Leif och Mikael om deras roller i det nya AIK Fotboll, skriver AIK på sin hemsida.

Tidigare under måndagen kom uppgifter om att AIK Fotboll AB;s vd Mikael Ahlerup skulle få lämna klubben. Efter ett möte under dagen bekräftar AIK nu att man gör ändringar inom klubben - och bland annat slopas vd-rollen helt. Även chefen för ungdomsverksamheten Leif Karlsson får lämna sin roll.

Istället skriver AIK att man satsar på att införa en klubbdirektörsroll med sammantaget chefsansvar för både AIK FF och AFAB.

"Klubbdirektören kommer att ha en sammanhållande och samordnande roll inom AIK Fotboll och kan liknas vid en koncernchefsroll. Klubbdirektören kommer att rekryteras utifrån och alltså inte rekryteras från varken bolaget eller föreningen", skriver AIK på sin hemsida.

Klubben skriver vidare att man informerat Ahlerup och Karlsson om besluten och att man "kommer under den närmaste tiden att i god anda samråda med Leif och Mikael om deras roller i det nya AIK Fotboll."

- Det är en lämplig tidpunkt att påbörja denna organisationsförändring. Säsongen är igång och arbetet med 2018 är ännu inte inne i en intensiv fas. Rekryteringsprocessen kommer sannolikt att ta en viss tid, men vi hoppas ha en person på plats i god tid inför nästa år, säger Per Bystedt, ordförande AIK Fotboll AB och AIK FF.

AIK FF och AIK Fotboll AB valde så sent som i december i fjol en ny styrelse. Vald till ordförande blev då Per Bystedt, som var i klubben mellan 2005 och 2009.

Redan då fick han frågor kring vd:n Mikael Ahlerups framtid i klubben.

- Jag har träffat Mikael en gång i ett stormöte. Vi ska väl lära känna varandra nu, jag har absolut ingen förutfattad mening om honom. Jag vet att det har gått massa rykten, det är alltid så i AIK: ”Ska vi byta tränare? Ska vi byta vd? Ska vi byta styrelse?” Jag ska försöka stå utanför det och göra ett proffsigt jobb, sa han till Aftonbladet då.

Publicerad 2017-04-24 kl 23:19
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto