Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
14v

AIK bekräftar: Yasin köpte ut sig själv

Foto: Bildbyrån.

Ahmed Yasin har lämnat AIK för Alkhor Sports Club. Nu meddelar klubben att spelaren själv köpte ut sig från sitt kontrakt.

I början av förra veckan bekräftade AIK att Ahmed Yasin fått tillåtelse att lämna Stockholm för att besöka en utländsk klubb "som ett första steg i en eventuell kommande transfer". Några dagar senare stor det klart att han skrivit på för Alkhor Sports Club från Qatar.

I dag meddelar AIK att Yasin själv var med och finansierade sin övergång, genom att själv köpa loss sig från själv från kontraktet.

"AIK Fotboll och Ahmed Yasin är överens om att spelaren köper ut sig själv från sitt nuvarande avtal som löper ut vid årsskiftet 2018/2019, vilket tillsammans med besparing i lönekostnader under resterande del av kontraktslängden totalt sett ger en motsvarande positiv resultateffekt på medelnivå i klass 1. Beloppen i skalan avser resultateffekt netto av en spelarförsäljning i enlighet med Uefas definition av resultatmåttet ”Player Trading”, d v s spelförsäljning med avdrag för agentarvoden och andra försäljningskostnader samt avskrivning på spelare", skriver klubben på sin hemsida.

Yasin kom till AIK från danska AGF inför säsongen 2016, men har varit utlånad i två omgångar, en gång till qatariska Muaither SC och en gång till allsvenska Häcken. Totalt har Yasin gjort 48 tävlingsmatcher, varav 28 från start, och fyra mål i AIK.

FAKTA

Förnamn: Ahmed
Smeknamn:
Efternamn: Yasin
Född: 1991-04-22
Ålder: 27
Födelseort: Baghdad
Nationalitet: Irak
Längd: 183 cm
Vikt: 78 kg
Position: Högermittfältare
Tröjnummer: 19
Liga/Cup Mål Spelade Byten Rött Gult
Allsvenskan 2018 1 14 5 0 1
Europa League Qual. 2018 - 2019 0 2 0 0 0
Publicerad 2018-08-02 kl 10:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons