AIK blåst på straff: "Den är solklar"

AIK fortsatt utan vinst på Råsunda efter 1-1 mot Häcken. Prestationen ändå god och i slutminuten borde AIK fått straff då Pontus Engblom blev neddragen i straffområdet.

- Straffen är solklar tycker jag, säger Pontus Engblom.

Det var i den 87:e minuten som inbytte Engblom blev neddragen i straffområdet av Mattias Östberg men ingen åtgärd från domare Martin Hansson.
- Han är helt klart på mig och drar mig axeln.

AIK har spelat fem matcher på Råsunda i årets allsvenska och är fortfarande utan seger på sin hemmaplan. Mot Häcken var det relativt nära tre poäng men det oavgjorda resultatet kändes ändå rättvist.

- Jag vet inte varför vi inte vinner hemma, vi har nog inte varit tillräckligt bra helt enkelt, säger Engblom.

Välspelat från båda håll inledningsvis, första avslutet dröjde dock till minut 17 då Ortiz sköt långt utanför. En minut senare Häcken i anfall och bollen till John Chibuike som stötte in 1-0 från nära håll, målet dock avvinkat för offside - möjligtvis felaktigt.

Mer och mer Häcken, i minut 31 Vinicius med en fin aktion då han klackade sig förbi en AIK-försvarare och sköt i bortre hörnet - Tomi Maanoja i AIK-målet sträckte ut och räddade.

AIK inledde matchen aggressivt men tappade taktpinnen allt eftersom, därför kom ledningsmålet i 38:e minuten lite överraskande. Martin Mutumba dribblade av Emil Wahlström på vänsterkanten och spelade snett inåt bakåt till Dulee Johnson som lade bollen tillrätta och 1-0. AIK:s första mål på Råsunda för året.
AIK såg ut att gå in i halvtidsvila med en uddamålsledning men på stopptid dundrade Dominic Chatto in 1-1 från straffområdeslinjen efter en hörnretur.
Ett rättvist resultat efter en fartfylld första halvlek.

- Jag tycker inte att vi gör en jättematch, men vi får ändå in 1-0. Vi borde kunna hålla ut till halvtid tycker jag, säger Engblom angående Häckens kvitteringsmål.

Nära ny AIK-ledning tidigt i andra halvlek då Miran Burgic så när fick träff på Sebastian Egurens inlägg. Eguren själv med nästa AIK-chans, hans nick mitt på Häckenmålvakten Christoffer Källqvist efter ett perfekt inlägg av Mutumba.

Andra halvlek spelmässigt lika jämn som första.
Burgic på nytt nära i 76:e minuten, Mutumba återigen med ett precist inlägg men Burgic fick inte träff med huvudet och bollen utanför.

Häcken-kontring och Chatto helt fri men Maanoja kom ut bra och avstyrde. På stopptid prickade Häckens Jonas Bjurström stolpen och i sista sekunden nickade Eguren tätt tätt utanför, men inga mål i andra halvlek.
- Andra halvlek är sådär från vår sida, under de sista 10 minuterna kom vi igång igen men det räckte inte, säger Engblom som ändå inte är allt för nedstämd trots nytt poängtapp:

- Det går framåt i alla fall, senast mot Kalmar var vi bra och nu har vi börjat göra mål också.

Publicerad 2010-04-24 kl 19:50