Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK-bossen ville gå med på Galottas miljonkrav

Foto: SCANPIX

Det fortsätter att blåsa kring AIK Fotboll.
Enligt uppgifter till Sportbladet ska Jonas Galotta stöttats av ordföranden Johan Segui i tvisten där Galotta krävt klubben på ett miljonbelopp. 

När AIK i torsdags gick ut med sin bokslutskommuniké för 2015 stod de klart att klubbens styrelse föreslog att den tidigare vd:n Thomas Edselius inte ska beviljas ansvarsfrihet vid årsstämman den 10 mars. 

Fotbollskanalen erfar att anledningen till styrelsens förslag är att man anser att Thomas Edselius gått bakom ryggen på AIK:s styrelse och skrivit avtal med omskrivne Jonas Galotta och hans bolag Sports Revenue Group.

Sportbladet kommer nu med nya uppgifter som visar spelet bakom kulisserna där Galotta krävt AIK på miljonbelopp och där AIK-ordföranden Johan Segui stått bakom Galottas krav.

2015 bröts alla avtal mellan AIK och Galottas företag Sports Revenue Group (SRG) efter att det kommit fram att Galotta riktat rasistiska tillmälen mot Zlatan Ibrahimovic. 

Den 24 april 2015 skrevs ett förlikningsavtal mellan parterna som gav Galotta rätt att köpa 17 000 matchbiljetter till självkostnadspris och sedan sälja dem vidare. 

Avtalet gällde AIK:s allsvenska matcher säsongen 2015 och signerades av Galotta och AIK Fotbolls styrelsemedlem Mattias Grundström. 

När Galotta hösten 2015 beklagade sig över att han inte fått sin del av kakan för matchbiljetterna till AIK-Djurgården uppstår nya problem. 

Galotta kontaktar ordföranden Johan Segui som i sin tur skriver ett mejl till den nye vd:n Mikael Ahlerup.

”Hej,

Vid den förlikning/uppgörelse som gjordes med SRG för att komma ur tidigare avtal tecknat av vd TE, var intäkten från bortasektionen en del av regleringen. Det är nu ett antal veckor som passerat sedan vi mött Sundsvall & Elfsborg, och några dagar sen vi mötte Dif.

Då vi vet hur många biljetter som är sålda på bortasektionen (Sundsvall & Elfsborg) samt hur mycket som såldes på södra stå så finns det ingen anledning att inte reglera detta omedelbart.

Vi vill under inga omständigheter hamna i konflikt med SRG; som vi önskar avsluta med snarast mjöligt.

Vänligen verkställs detta snarast, rimligt är att lägga max 10 dagars handläggningstid för utbetalning?

LP (Lasse Pettersson, evenemangsansvarig, reds. anm) & HS (Håkan Strandlund, ekonomichef, reds. anm) skall vara uppsjungna i ärendet och även Mattias G (Grundström, reds. anm) kan bistå med detaljer om så önskas.

Som sagt, låt oss beta av den här surdegen snarast.”

Betalningen fortsatte att dröja och Galotta valde då själv att kontakta Ahlerup.

”Johan (Segui, reds. anm) har, enligt egen utsago, meddelat hur dealen ser ut och vad som således skall göras. Han brukar omnämna det som en ”surdeg”. Till viss del har han rätt då det snart kan klassas som ruttet, men jag vill i all vänlighet påminna om att SRG har brutit lönsamma avtal (för både AIK och SRG) mot nya avslut. Att inte hedra detta skulle ­kunna tolkas som att AIK a) vill tillbaka till det ursprungliga b) vill att SRG processar mot AIK.”

Efter att Galotta sedan hotat med att stämma AIK kommer han den 12 oktober 2015 med ett sista förslag till klubben som ger honom rätten till en engångsutbetalning på 1 875 000 kronor. 

AIK sade ännu en gång nej, men Sportbladet skriver att det enligt flera av varandra oberoende källor var så att Segui ville gå med på Galottas sista förslag.

- Allt är en enda stor ­soppa från början till slut. Man kan göra dåliga affärer, det är inte olagligt, men det här har varit en skitdålig affär för AIK från början till slut. Och det värsta av allt är att det har skett bakom ryggen på övriga styrelsen, säger en av källorna.

Det återstår att se hur den pågående tvisten mellan AIK och Jonas Galotta utvecklar sig.

Publicerad 2016-02-20 kl 11:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons